Long you live and high you fly

And smiles you"ll give and tears you"ll cry

And all you touch and all you see

Is all your life will ever be




Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Κάνοντας ποδήλατο...στον χρόνο

Από σήμερα και για κάποιο διάστημα τα κείμενα του μπλογκ θα είναι λίγο διαφορετικά. Δεν θα ασχοληθούμε λοιπόν με ιστορίες, αναλύσεις,  σχόλια της επικαιρότητας αλλά θα  σας προσκαλέσω σε ένα ταξίδι στην άλλη όψη..Στην κυριολεξία αυτή τη φορά!
 Με πολύ σεβασμό λοιπόν στη χώρα που μας φιλοξενεί, θέλω να αφήσουμε για λίγο τις προκαταλήψεις, τις προκατασκευασμένες εικόνες, να ξεχάσουμε όσα έχουμε ακούσει ή διαβάσει και απλά να ταξιδέψουμε...Ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή ίσως, σε μια άλλη ιδέα, με την οποία ακόμα και να μην συμφωνούμε, μπορούμε πάντα να αναγνωρίσουμε πως για κάποιους είναι υπαρκτή..

Το αεροπλάνο της Air China  είναι και το μοναδικό ξένης εταιρίας που προσγειώνεται στο αεροδρόμιο Σινουν της Πιονγκ Γιανγκ. Μαζί με τον εθνικό αερομεταφορέα την Air Koryo, είναι οι μοναδικές πτήσεις που εκτελούνται προς την χώρα.  Καθώς το αεροπλάνο πετάει χαμηλά για να προσγειωθεί, το τοπίο σε μαγεύει. Πράσινα δαντελωτά βουνά και μικρές λίμνες διακόπτονται από καλλιεργήσιμες εκτάσεις. Όσο χαμηλώνει η πτήση τόσο πιο εύκολα διακρίνεις τους ανθρώπους που σκύβουν στα ρυζοχώραφα ή σπρώχνουν σιδερένια άροτρα δεμένα στα βόδια και τα άλογα..
Το αεροδρόμιο βρίσκεται 26 χιλιόμετρα από την πόλη, και αν δεν υπήρχαν τα παλιά tupolev της Air Koryo παραταγμένα στη σειρά δύσκολα θα συνειδητοποιούσε κανείς πως βρίσκεται σε εθνικό αερολιμένα. Οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί είναι παντού και υποδέχονται τους λιγοστούς επιβάτες οδηγώντας τους στη μοναδική αίθουσα του αεροδρομίου. Οι απαραίτητοι έλεγχοι, τα μετρημένα καλωσορίσματα των τελωνειακών και ξαφνικά συνειδητοποιείς πως τα κατάφερες...Έφτασες εκεί που ελάχιστοι έχουν πάει..Εκεί που ο χρόνος μοιάζει να μην κυλάει ποτέ και που η ιστορία έχει σταματήσει κάπου μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο..



Ο καλύτερος τρόπος για να ανακαλύψεις μια πόλη σαν την Πιονγκ Γιανγκ είναι το ποδήλατο. Ένα προνόμιο που ελάχιστοι ξένοι απολαμβάνουν, πόσο μάλλον όταν σου δίνει ελευθερία κινήσεων και ανεξαρτησία. Υπάρχουν βέβαια και πρακτικοί λόγοι που καθιστούν το ποδήλατο αναγκαίο. Ως ξένος δεν έχεις δικαίωμα να πάρεις τα μέσα μεταφοράς (εκτός από το μετρό), ούτε να σταματήσεις κάποιο από τα δεκάδες μπλε ταξί της πόλης αλλά ούτε και να οδηγήσεις αυτοκίνητο αν δεν έχεις το εθνικό δίπλωμα, το οποίο για να αποκτήσεις περνάς ειδικό τεστ και η διαδικασία κρατάει μήνες..Αν είσαι γυναίκα ακόμα χειρότερα, οι γυναίκες στην χώρα απαγορεύεται να οδηγήσουν αυτοκίνητο. Μπορούν να καταταγούν στο στρατό, να γίνουν πιλότοι, γιατροί, μηχανικοί, αλλά όχι να οδηγούν...
Τώρα εδώ που τα λέμε, και να μπορούσες να πάρεις ταξί, πως θα μιλούσες στον οδηγό? και κυρίως που θα πήγαινες?
Ποδήλατο λοιπόν! Με σύμμαχο τον καλό καιρό, τους άδειους δρόμους με τα ελάχιστα αυτοκίνητα, τα πλατιά πεζοδρόμια και το αεράκι που φυσούσε ευχάριστα πήρα το ποδήλατο μου και ετοιμάστηκα να ανακαλύψω την πόλη! Το ποδήλατο τεράστιο, μάλλον φτιάχτηκε για κάποιον τουλάχιστον 1.90 ύψος, πολύ βαρύ  και με δεδομένο πως οι ποδηλατικές μου ικανότητες είναι περιορισμένες (ναι δεν ξέρω καλό ποδήλατο το ομολογώ!) το όλο επιχείρημα φάνταζε λίγο εφιάλτης, ευτυχώς όμως με αίσιο τέλος...

Μια βόλτα στην πόλη όπου όντας οι μοναδικοί δυτικοί, ο κόσμος δεν χόρταινε να μας κοιτάζει..Βλέμματα γεμάτα περιέργεια, κάποιες φορές βλοσυρά, τις περισσότερες φορές όμως με ένα πλατύ χαμόγελο που συχνά συνοδευόταν από ένα δυνατό hello και ζωηρά νεύματα..Μια περιέργεια πραγματικά ειλικρινής και εγκάρδια..Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σταματούσαν ότι έκαναν απλά και μόνο για να μας παρατηρήσουν καλύτερα. Διότι αν κάτι θα προσέξεις σε αυτή την πόλη είναι πως ΟΛΟΙ είναι μονίμως απασχολημένοι, το να σταματήσει λοιπόν κανείς την δουλειά του, μόνο και μόνο για να σε κοιτάξει, ε πως να το κάνουμε είναι τουλάχιστον κολακευτικό!

Επειδή όμως η βόλτα από μόνη της είναι μια άλλη ιστορία, υπόσχομαι πολύ σύντομα ένα ξεχωριστό κείμενο όπου θα ανακαλύψουμε αρκετά πράγματα για την λιγότερο γνωστή πρωτεύουσα στον κόσμο και τους κατοίκους της..Και πιστέψτε με, θα εκπλαγείτε!
Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν!

2 σχόλια:

philos είπε...

παρακολουθώ σιωπηρά... αλλά με τεράστιο ενδιαφέρον! Και καλές πεταλιές! :D

Susan Benson είπε...

Γεια σας Κυρίες & Κύριοι, Χρειάζεστε οικονομική βοήθεια; Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

Χρειάζεστε επιχειρηματικό δάνειο, προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο ή δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; Εάν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας προτείνω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μου μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να εκπληρώσετε όλες τις φιλοδοξίες σας. Ειδικευόμαστε στην παροχή δομημένων λύσεων χρηματοδότησης σε ιδιώτες και εταιρείες με τον πιο αποτελεσματικό και ταχύτερο τρόπο.

Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για ένα δάνειο.
* Ευκολία - Μπορείτε να κάνετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
* Ευέλικτο ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
* Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειό σας εντός 24 ωρών από την έγκριση.
* Ευέλικτο επιτόκιο - Προσιτό επιτόκιο 3%.
* Υψηλά ποσοστά έγκρισης - Έχετε 99,9% πιθανότητες να λάβετε το δάνειο
* Ευέλικτη Αποπληρωμή - Πρέπει να επιλέξετε την Ημερομηνία Αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
* Απλή ηλεκτρονική εφαρμογή.
* Εξατομικευμένη καθοδήγηση και τεχνογνωσία.
* Χωρίς κρυφές χρεώσεις

Μην χάσετε μια ευκαιρία λόγω έλλειψης οικονομικών. Επικοινωνήστε με την εταιρεία μου τώρα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο γιατί έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου μας, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω
Email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
WhatsApp/Telegram: +447903159998

Οι μεσάζοντες/σύμβουλοι/μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα εργαστούμε μαζί προς όφελος όλων των εμπλεκομένων μερών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...