Long you live and high you fly

And smiles you"ll give and tears you"ll cry

And all you touch and all you see

Is all your life will ever be




Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Η θετική πλευρά της κρίσης και άλλα παραμύθια

Είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου πως δεν θα ξανασχολίαζα την ελληνική πραγματικότητα αλλά τελικά δεν μπόρεσα να αντισταθώ...
Ομολογώ πως έχω εκνευρισθεί λίγο με τα διάφορα άρθρα που κυκλοφορούν τελευταία για την θετική πλευρά της κρίσης. Ναι συμφωνώ, υπάρχει η θετική πλευρά- αν και δεν βλέπω πως αυτό παρηγορεί κάποιον που έχασε τη δουλειά του, δεν έχει να πληρώσει το νοίκι του και οι φόροι τον πνίγουν καθημερινά. Βαρέθηκα λοιπόν να διαβάζω ανόητα κείμενα φιλοσοφικού τύπου, πως επιστρέφουμε στην ουσία, εγκαταλείπουμε την ψεύτικη ευημερία, τα ¨ετοιματζίδικα", τα ακριβά καλλυντικά, τα ανούσια και τα περιττά..Επαναπροσδιορίζουμε αξίες, βρίσκουμε την χαμένη αλληλεγγύη κλπ κλπ...Ναι ωραία όλα αυτά, και ως ένα βαθμό συμβαίνουν...αλλά μέχρι εκεί..


Δεν θέλω να ακούγομαι κυνική ούτε να χαλάσω τις ψευδαισθήσεις κανενός, αλλά δεν υπάρχει τίποτα το ρομαντικό στη φτώχεια και την εξαθλίωση. ..Όσοι τα λένε αυτά μάλλον δεν ξέρουν τι σημαίνει φτώχεια και εξαθλίωση...
Το έχω ξαναπεί..έχω δει χώρες να καταρρέουν και δεν υπήρχε τίποτα το ρομαντικό...ούτε καν η περίφημη αλληλεγγύη..Ακόμα και αυτή πωλείται για ελάχιστα ευρώ..

Είναι ψεύτικο όλο αυτό, το έχουμε συνειδητοποιήσει? Όλη αυτή η αλληλεγγύη, όλες αυτές οι οργανώσεις και οι εταιρείες που ξαφνικά ανακάλυψαν τους φτωχούς και τους αστέγους, όλα αυτά τα like και τα share  των social media..

Οι εκλογές πλησιάζουν...Κινήσεις εντυπωσιασμού, κέντρα κράτησης μεταναστών και το απεχθές πρόσωπο της ακροδεξιάς βρίσκει την δικαίωση του στα λόγια των υπουργών.. καμία ανάληψη ευθυνών ακόμα και τούτη την ύστερη στιγμή..Δημοσκοπήσεις που προσπαθούν να πείσουν πως υπάρχει μόνο μονόδρομος -η συγκυβέρνηση των σημερινών και χθεσινών υπευθύνων-και ένας λαός που παραπαίει και παράλληλα επιτρέπει στους ίδιους πολιτικούς να ανακυκλώνονται και στα ίδια μέσα ενημέρωσης να σερβίρουν τις ξαναζεσταμένες συνταγές.

Ξέρω πως δεν μπορώ να επηρεάσω κανέναν και ούτε έχω κάποια λύση να προτείνω...Αν όμως αυτή η κρίση μας είχε πραγματικά ωριμάσει τότε όλοι αυτοί οι πολιτικοί και οι παρατρεχάμενοι τους, οι δήθεν δημοσιογράφοι και οι ανόητες  παρουσιάστριες που ξαφνικά συμπάσχουν με τον "λαό που πεινάει" δεν θα έβρισκαν κανένα βήμα πλέον να ακουστούν.

Δεν θα σας κουράσω άλλο με τις σκέψεις μου...νομίζω πως το θέμα εξαντλήθηκε-τουλάχιστον για μένα-και δεν θα ασχοληθώ άλλο..Καμιά φορά η σιωπή είναι προτιμότερη...ιδίως όταν η πραγματικότητα σε προσγειώνει καθημερινά...

4 σχόλια:

Tante Kiki είπε...

Καλησπέρα Φραν. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα λες... απλά χρυσώνουν το χάπι για να μας κάνουν για μιαν ακόμη φορά να αποπροσανατολιστούμε. Προσωπικά εμένα αυτό που με ανησυχεί κι ελπίζω να μην είναι ακριβείς ή αν θέλεις να είναι ψεύτικες είναι κάτι δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι δεν θα ξεφύγουμε από τους υπαίτιος ΠΟΤΕ! Ελπίζω, ως λαός, να σοβαρευτούμε και να ωριμάσουμε κατανοώντας ότι πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιδράσουμε σ'όλο αυτό το στημένο σκηνικό!!!! Είναι ειρωνικό όλοι αυτοί που μας έφεραν εδώ, γιατί διαφωνώ με την άποψη ότι επειδή οι Έλληνες πολίτες αγόραζαν αυτοκίνητα ή σπίτια ...χρεωκόπησε η Ελλάδα γιατί οι μικρομεσαίοι που αγοράζαμε οτιδήποτε ΑΛΛΑ ΠΛΗΡΩΝΑΜΕ όλους τους φόρους μας δεν δημιουργήσαμε πρόβλημα στην Ελλάδα. Άλλοι είναι αυτοί που το έκαναν, μεγαλοεπιχειρηματίες κολλητοί των κυβερνήσεων και των βουλευτών με τις πελατειακές σχέσεις που έδιναν τα πάντα για να εκλεγούν και να "τρώνε"!!!!!!!
Να είσαι καλά... λατρεύω τα άρθρα σου!!!!

Ελένη είπε...

Γεια σου Φραν, πολύ ενδιαφέρον το blog σου. Έχεις απόλυτο δίκιο σε όσα γράφεις στην ανάρτησή σου. Ότι γράφεις εσύ και η Κική παραπάνω αποτυπώνουν 100% την δική μου σκέψη για την κατάσταση στην χώρα μας. Απορώ με τους ανθρώπους που δεν το βλέπουν.

Fran είπε...

Ευχαριστω πολυ...Ειλικρινα και εγω δεν μπορω να καταλαβω...Εχω εκφρασει πολλες φορες την αποψη μου για ολο αυτο που συμβαινει, για τις ευθυνες, για την "αλληλεγγυη" κουραστηκα κ βαρεθηκα...Τελευταια ελπιδα περιμενω να δω το αποτελεσμα των εκλογων..κ μετα θα ξερουμε αν η περιπτωση μας ειναι τελειως σχιζοφρενικη....

Tante Kiki είπε...

Ελπίζω να αποδειχθεί ότι δεν ανήκουμε σε μια περίπτωση που πρέπει να εξετασθεί ιατρικά και δεν είναι τελείως σχιζοφρενική (αν και αμφιβάλλω) γιατί αλλιώς... αλίμονό μας!!! Καλό μήνα!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...