Long you live and high you fly

And smiles you"ll give and tears you"ll cry

And all you touch and all you see

Is all your life will ever be
Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2012

Και μετά ήρθε η κρίση...

Προτού διαβάσετε αυτή την ανάρτηση προσθέτω ένα disclaimer: Δεν έχω κάποιες ειδικές γνώσεις  οικονομικών και ότι γράφω είναι αποτέλεσμα προσωπικών σκέψεων τις οποίες θέλω να μοιραστώ μαζί σας. Κάθε σχόλιο και κριτική είναι όχι απλά καλοδεχούμενα αλλά επιβάλλονται...
 
Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στο εξωτερικό. Είχα την τύχη να ζήσω σε πολύ διαφορετικά μέρη τόσο σε επίπεδο κοινωνίας όσο και πολιτικού συστήματος, κάτι το οποίο μου επιτρέπει να έχω και μια κάπως πιο σφαιρική εικόνα των πραγμάτων.
Η αλήθεια είναι πως -με ελάχιστες εξαιρέσεις- υπάρχει ένα κοινό μοτίβο ανάπτυξης σε όλες σχεδόν τις χώρες (ξεκινάει από τις ισχυρές οικονομίες και επιβάλλεται στις πιο αδύναμες)  και το οποίο φυσικά σχετίζεται με το καπιταλιστικό σύστημα όπως έχει εξελιχθεί. Κοιτώντας λίγο προσεκτικότερα αυτό το μοτίβο μπορεί κανείς να καταλάβει γιατί και πως στην Ελλάδα (λαμβάνοντας υπόψη βέβαια τις ελληνικές ιδιαιτερότητες) φτάσαμε στη σημερινή κατάσταση.
 
Διαβάζω πολύ συχνά πως ο κύριος λόγος που η Ελλάδα χρεοκόπησε (άσχετα με το πως το βαφτίζει ο καθένας, αυτό που ζούμε είναι χρεωκοπία) ήταν ο σπάταλος και τεμπέλης  λαός που ζούσε πάνω από τις δυνάμεις του με δανεικά χρήματα, βουτηγμένος μέσα στο πλαστό life style και έστελνε την κόρη στο Λονδίνο για άχρηστες σπουδές. Όντως έτσι συνέβαινε, όμως το επιχείρημα αυτό, όσο σωστό και αν είναι φαινομενικά δεν αρκεί για να εξηγήσει το μέγεθος της κατάστασης. Θα μου πείτε ότι εάν σε αυτό, προσθέσουμε και ένα ακόμα πιο σπάταλο και διεφθαρμένο κράτος που επίσης ζούσε με δανεικά χρήματα, έχουμε την απόλυτη συνταγή της αυτοκαταστροφής. Δεν θα διαφωνήσω ούτε σε αυτό. 

 
Από τις αρχές της δεκαετίας του 80 οι κυβερνήσεις στο νέο πνεύμα του φιλελευθερισμού που γινόταν το κυρίαρχο πολιτικό-οικονομικό δόγμα, έψαχναν εναγωνίως τρόπους να αυξήσουν τα κέρδη του κεφαλαίου. Οι μεγαλύτερες αποκρατικοποιήσεις έλαβαν χώρα σε εκείνη την δεκαετία και έθεσαν τις βάσεις για το μοτίβο που θα ακολουθούσε.
Σε αυτό το πλαίσιο προωθήθηκε και το ελεύθερο εμπόριο, όπου με διακρατικές συμφωνίες και υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου (που τυπικά ιδρύθηκε το 1995 αλλά στην ουσία αντικατέστησε και επέκτεινε τις συμφωνίες GATT) το κεφάλαιο υπό τη μορφή εταιρειών μπορούσε να μεταφέρεται σε διάφορα μέρη του πλανήτη και τα προϊόντα να κυκλοφορούν ελεύθερα.
Προσοχή, το κεφάλαιο ήταν (και είναι) αυτό που μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς περιορισμούς, όχι όμως και το εργατικό δυναμικό (αυτοί είναι απλά "λαθρομετανάστες").
 
Οι διευκολύνσεις αυτές αύξαναν την αποδοτικότητα του κεφαλαίου. Οι εταιρείες μπορούσαν να αναζητήσουν φτηνά εργατικά χέρια σε άλλες ηπείρους χωρίς να πολυνοιάζονται για εργατικά δικαιώματα και επιδόματα, να αποκομίσουν τεράστια κέρδη αλλά και να προσφέρουν στην άρχουσα τάξη ένα αναπάντεχο δώρο: την μέγκενη που έσφιγγε επικίνδυνα γύρω από τους εγχώριους εργάτες. Η έξοδος των μονάδων παραγωγής  περιόριζε τις θέσεις εργασίας στις χώρες προέλευσης και οι εργάτες αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας διεκδικούσαν όλο και λιγότερα εργασιακά προνόμια.
 
Κατά τη γνώμη μου, πάνω σε αυτό τον φόβο και την συρρίκνωση της παραγωγής αυξήθηκε ο δανεισμός μέσω των τραπεζών. Δεν ισχυρίζομαι πως ήταν η μοναδική αιτία. Όμως αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι το εξής: Η εγχώρια παραγωγή συρρικνώνεται, νέα καταναλωτικά αγαθά έρχονται  αλλά η τιμή των βασικών τροφίμων και υπηρεσιών παραμένει υψηλή με τους μισθούς στα ίδια επίπεδα. Το σύστημα σου επιτρέπει την πρόσβαση σε φτηνά κινητά τηλέφωνα και ρούχα που κατασκευάζονται κάπου στην Κίνα ή την Ινδονησία με ελάχιστο κόστος, αλλά διατηρεί τα τρόφιμα και το κόστος της περίθαλψης υψηλό (το οποίο πληρώνει ο καταναλωτής μέσω εισφορών και ακριβών σχημάτων ασφάλισης και περίθαλψης)
 
Δημιουργείται δηλαδή μια ψευδαίσθηση πλούτου. Ξαφνικά, αγαθά πολυτελείας που πριν ήταν πανάκριβα γίνονται προσβάσιμα και ο καταναλωτής έχει την εντύπωση πως μπορεί να τα αγοράσει. Ο μισθός του όμως δεν έχει την ανάλογη αύξηση αλλά αυτό είναι μια λεπτομέρεια που συνήθως περνάει απαρατήρητη. Εάν δείτε τις αυξήσεις μισθών την τελευταία δεκαετία θα το διαπιστώσετε και οι ίδιοι. Στην έκθεση της η Παγκόσμια επιθεώρηση εργασίας (για να μην χάνεστε πηγαίνετε απευθείας στην σελίδα 111 όπου υπάρχουν συγκριτικοί πίνακες από το 2000-2009) καταγράφει ότι οι μισθοί στις δυτικές χώρες, όχι απλά δεν αυξήθηκαν (και όπου αυτό έγινε ήταν της τάξης του 2%) στην τελευταία δεκαετία αλλά συχνά παρουσίασαν και μείωση.
 
Τα κενά λοιπόν αυτά ήρθαν να καλύψουν οι τράπεζες με δανεισμό σε επιχειρήσεις και ιδιώτες. (Αναγνωρίζω πως οι σχέσεις του τραπεζικού συστήματος και ο δανεισμός είναι πιο περίπλοκη διαδικασία, όμως το λέω έτσι σχηματικά για να γίνει κατανοητό).
 
Αυτό που θέλω να πω με τα παραπάνω, είναι πως ο δανεισμός και η ψευδαίσθηση της ανάπτυξης (ανάπτυξη ναι, αλλά όχι για όλους) είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο και βρίσκεται βαθιά ριζωμένο στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα των χωρών. Σε πολλές χώρες έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις και οδήγησε σε φούσκες στεγαστικές, χρηματιστηριακές, δημόσιου χρέους. Η Ελλάδα δεν ήταν φυσικά η εξαίρεση. Και ως χώρα με σημαντικές παθογένειες και χωρίς εγχώρια παραγωγή, το αποτέλεσμα ήταν καταστροφικό. 
 
Όλοι θυμόμαστε τις χρυσές εποχές των δανείων. Όταν οι τράπεζες δάνειζαν χωρίς φρένο  και τα στεγαστικά, τα διακοποδάνεια, τα δάνεια για αυτοκίνητα ήταν στην καθημερινή γραμμή.
Φυσικά ο δανεισμός δεν ήταν μόνο ιδιωτικός. Επιχειρήσεις έπαιρναν υπέρογκα δάνεια (πολύ μεγαλύτερα από εκείνα των ιδιωτών) με σκοτεινούς όρους και μέσα από έναν σκιώδη ιστό διαπλεκόμενων σχέσεων και off shore εταιρειών.
 
Σε αυτό το κλίμα λοιπόν, ο καθένας προσπαθούσε να αποκτήσει σπίτι, καινούριο αυτοκίνητο, να παει διακοπές στη Μύκονο, να έχει οικιακή βοηθό, να γίνει αφεντικό του εαυτού του. Οι μετανάστες ανέλαβαν όλες τις δουλειές που πλέον οι Έλληνες δεν έκαναν. Όχι τόσο επειδή δεν ήθελαν να τις κάνουν. Αυτό που δεν ήθελαν δεν ήταν οι δουλειές αλλά τα χαμηλά μεροκάματα που οι απελπισμένοι μετανάστες δέχονταν.
 
Πως λοιπόν θα πείσεις την κόρη που έχει έρθει από το Λονδίνο με το πανάκριβο μεταπτυχιακό στην γλωσσολογία των κατοίκων της Παπούα Νέα Γουινέα να δουλέψει στο ταπεινό μαγαζί του μπαμπά;
Και πως θα περιμένεις από τον γιο που σπούδασε ιατρική στην Ρουμανία και με το αζημίωτο πέρασε τις εξετάσεις του (αλησμόνητου) ΔΙΚΑΤΣΑ να τιμήσει το επάγγελμα του;
Και γενικά πως θα απαιτήσεις από όλους να τιμήσουν τα επαγγέλματα τους, όταν τα πτυχία τους έχουν απαξιωθεί από ένα σύστημα βουτηγμένο στην διαφθορά, την μίζα και τον εύκολο πλουτισμό;
 
Οι μισθοί παρέμεναν χαμηλοί, ο ιδιωτικός τομέας δεν πρόσφερε καμία εργασιακή ασφάλεια, οι  γονείς όμως συνέχιζαν να επενδύουν τεράστια ποσά για αμφιλεγόμενα πτυχία που δεν είχαν πλέον καμία πρακτική εφαρμογή.
Το δημόσιο έμοιαζε να είναι η μόνη νησίδα εργασιακής προοπτικής και σύνταξης.

Οι πολιτικοί συνέχιζαν να εξαγοράζουν ψήφους και συνειδήσεις και να παίζουν με τις ανασφάλειες ενός ολόκληρου λαού. Συνέχιζαν να ξοδεύουν δανεικά χρήματα σε άχρηστες επιτροπές και υποεπιτροπες  που συστήνονταν με μόνο σκοπό το βόλεμα αποτυχημένων πολιτικών, ερωμένων και συγγενών. Συνέχιζαν να τάζουν συντάξεις σε 50χρονους δημόσιους υπαλλήλους, να νομοθετούν με σκοπό να προστατεύουν τις συντεχνίες και τους ομοίους τους και με διάφορα νομικά τερτίπια να φροντίζουν να απαλλάσσονται από κάθε ευθύνη.
 
Και μετά ήρθε η κρίση...

66 σχόλια:

KaPa είπε...

Και μετά οι Ελληνες βούλιαξαν στό θυμό και μετά στη θλίψη και μετά στη σιωπή....και μετά;

Fran είπε...

Δεν ειμαι απολυτα σιγουρη οτι εχουν καταλαβει τις ουσιαστικες αιτιες της κρισης.
Νομιζω πως αυτο που πρεπει να γινει τωρα ειναι οι αριστερες δυναμεις του τοπου να βγουν απο τον υπνο και να ξεχυθουν στις γειτονιες. Να μιλησουν με τον κοσμο, να οργανωσουν λαικη βαση, να εντεινουν το δικτυο αλληλεγγυης. Και ο λαος να καταλαβει πως η αλλαγη ερχεται με αγωνα κ καθημερινο ελεγχο της καθε εξουσιας. Ας εμπνευστουμε λιγο απο τη σταση των Αιγυπτιων...

Χρυσα Βασιλειαδου είπε...

Και μετα ξυπνηυσαν..απο ενα ονειρο απατηλο...προσγειωθηκαν αποτομα..και θυμοσαν;;;..με ποιον..οχι με τον εαυτο τους..αυτος δεν ειχε ποτε μεριδιο ευθυνης..

Προσωπικα πιστευω πως βαλαμε τα χερακια μασ να βγαλουμε τα ματακια μας...
Ναι...ετσι λειτουργει η παγκοσμια καπιταλιστικη οικονομια..
αλλα αυτη η μανια του Ελληνα για επιδειξη νεοπλουτισμου..ξεπερναει καθε λαο..ακομα και τους Ρωσους.

Τωρα που ερχονται γιορτες..βλεπω ακομα- στην Ελλαδα της κρισης- κοσμο να συναγωνιζετε ποιανου μπαλκονι ειναι το βαρια στολισμενο..λαμπακια λαμπιονια δεντρα αγιοβασιλιδες...
την ιδια στιγμη που οχι πεζος, αμαξι δεν μπορει να περασει απο τα σκουπιδια που συσσορευονται στους δρομους..και ευτυχως εχεικρυο και δεν εξει ξεσπασει καμια επιδιμια
Και το Τζαμπο ειναι γεμματο απο χαρωπες νοικοκυρες με μαλλι κομμωτηριου..γαλλικο μανικιουρ..να ψωνιζουν διακοσμητικα και χαρτοπετσετες..
και να πληρωνουν με καρτες...

δεν λεω να μη στολισουμε..να μη γιορτασουμε...να μη ξοδεψουμε...
αλλα στην Χρεοκοπημενη Ελλαδα της κρισης..το να εχεις τιγκαρισμενο καροτσι με σαχλα κινεζικα διακοσμητηκα και να πληρωνεις με καρτα;;;;;

Χρυσα Βασιλειαδου είπε...

Φραβν σωθηκες..
οι Αριστερες δυναμεις την χωρας ειναι που κοιμουνται...

δεν υπαρχει ηγετης σωστος σε αυτη τη χωρα...δυστιχως..
μακαρη να βρισκοταν ενας πολιτικος με κοτισα...

να ανοιξει τα ματια..να πει την αληθεια..να πει πως αυτα ειναι..θα περασουμε μερικα χροναι δυσκολα..αλλα το πηραμε το μαθημα μας..ολοι...
αλλα ουτε και ο λαος ειναι ετοιμος για εναν τετοιο ηγιετη...
κανεις δε θελει να "δουλεψει"..κανεις δε θελει να ξυπνησει..
του αρεσει ατη η νιρβανα της ψευτηκης ευημεριας..

μενει γαντωζεμος σε προνομια τα οποια στην ουσια δεν εχει..γιατι ακομα και εαν του πεταξουν ενα ξεροκομματο...θα του το παρουν πισω πολλαπλασιο απο καπου αλλου

Fran είπε...

Δε νομιζω -πως το προβλημα ειναι αν θα ψωνισουν κινεζικα η αν θα γεμισουν το καροτσι περισσοτερο απο τον γειτονα. Το προβλημα ειναι πως η εργασια στην ελλαδα απαξιωθηκε σταδιακα και η παραγωγη συρρικνωθηκε. Αυτο εγινε εις γνωση της αρχουσας ταξης η οποια με δανεικα χρηματα συντηρουσε ολο αυτο. Στην Ελλαδα υπηρχε ηδη στεγαστικη φουσκα πολυ πριν την φουσκα του δημοσιου χρεους. Απλα αυτη εσκασε πρωτα.
Υπηρχαν συγκεκριμενες παθογενειες- που μας εφτασαν εδω.

Fran είπε...

Αριστερες δυναμεις υπαρχουν χρειαζεται ομως να σκυψουν πανω απο την λαικη βαση και να την ισχυροποιησουν. Στην παρουσα φαση χρειαζεται ενα ισχυρο διλτυο αλληλεγγυης, να βγουνε στις γειτονιες δυναμικα κ ξεκαθαρα (ετσι θα πολεμησουν και την ΧΑ). Μπορει να εχουν δικιο σε οσα θεωρητικα λενε ομως το μηνυμα αυτο με αυτον τον τροπο δεν θα φτασει ποτε στα κατωτερα στρωματα που εχουν αφεθει βορα στους φασιστες.
Οσο για τους ελληνες, ειναι πολυ ευκολο να συνεχιζουμε την ρητορεια της ευμαρειας κ καλα φταινε για ολα. Ναι υπαρχει μεριδιο ευθυνης ομως νομιζω εχει υπερτονιστει και εχουν κρυφτει απο πισω του οι πραγματικες παθογενειες. Δεν ειναι ασπρο η μαυρο ουτε τοσο ευκολο.

Χρυσα Βασιλειαδου είπε...

Φραν ειναι η υπερκαταναλωση που εχει περασει..
γενιες και γενιες..
δε με εν οχλει ουτε το κινεζικο ουτε τιποτα..

με εκνευριζει να εχω τοναλλον να κλεγιετε για το αδικο κρατος και την αδικη κοινωνια..και να αγορζει καθε χρονο καινουριες μπαλες για το δεντρο..
να προσπαθει να βρει τροπο να μη πληρωνει φορους, να μη καταβαλει εισφορες..να βρει τροπους να εισπραξει ενα επιδοματακι παραπανω... κλπ κλπ κλπ..
ξερεις ποσους ξερω - και παλαιοτερα που υποτιθετε οτι ΔΕΝ υπηρχε κριση- να κανουν συφμωνια με εργοδοτι..,να δουλευουν και να εισπρατουν παραλληλα ταμειο ανεργιασ;;;;

οταν δεχεσε να πληρωνεις εναν γιατρο εναν δηκηγορο και δεν απαιτεις να παρεις αποδειξη..εισαι μερος του συστηματος που χρηματοδοτει την απαξιωση του κρατους..
οταν δενκαταδεχεσε να πας σε δημοσιο νοσοκομειο- αντι να απαιτησεις το αυτονοητο γιατι πληρωσεις γι'αυτο..δεν ειναι δωρεαν...

δεν ειδα καμια ουσιαστικη κινητοποιηση να γινετε για την απαξιωση της παιδιασ..της υγειασ..
ολοι απεργουν και ζητουν πρωτα και καλυτερα αυξησεις μισθων..ε χωνουν και για το θεαθηναι και καλυτερα σχολικα κτηρια

και εξακολουθουν να κανουν μαυρα ιδιετερα κλπ κλπ κλπ..

σου ξαναλεω δε με ενοχνει αυτο..με ενοχλει που ΟΛΟΙ απαιτουν απο ενα κρατος...το οποιο κανενα δενε χει καμια απολυτως διαθεση να χρηματοδοτησει..
δεν ξεκιναει να παρεχει το κρατος και μετα εμεις..για να μπορεσει να σου προσφερει το οτιδηποτε το κρατος...πρεπει να του δωσεις πρωτα εσυ κατι.,..

κανεις δε βγηκε ποτε να κλειση δημαρχειο λεοφορο σχολειο εφορια..κπλπ να διαμαρτηρηθει για τη βουλευτηκη ασυλια...
κανεςι και ποτε δε ζητησε παο κανενα πολιτικο να λογοδοτισει..
ολοι εχουν ξεχασει τον Ακη....
τι να το κανω που ειναι στη φυλακη και αυτος και η γυναικα του - η οποια για μενα δε φταιεςι αλλα αυτο ειναι αλλη ιστορια-
δεν αποδωυηκε καμια ευθυνη..και ΚΑΝΕΝΑΣ δε βγαινει στους δρομους γι'αυτο

το κρατος για μενα ειναι μια επιχειρηση...
δε νομιζω να εχει υπερεκτημιθει η ατομικη ευθυνη του καθενος μασ..
πιστευω πως φταιει σε πολυ μεγαλο βαθμο

Fran είπε...

Οχι Χρυσα δεν συμφωνω γενικευεις και εισαι απολυτη. Καταρχας ειναι αλλο θεμα ο υπερκαταναλωτισμος (τον οποιο ομως εγω δεν κρινω απο το αν καποιος αγοραζει χριστουγεννιατικο δεντρο καθε χρονο-στη Δανια πχ καθε χρονο αγοραζεις καινουριο αληθινο, δεν μου λεει τιποτα αυτο-)και αλλο θεμα οι ελληνικες παθογενειες. Συνδεονται αλλα η κριση δεν ειναι αμεση αποροια του. Οσον αφορα τους γιατρους κ δικηγορους κ τις αποδειξεις, ολο αυτο συνεβαινε σε ενα γενικοτερο διεφθαρμενο συστημα. Συνεβαινε σε μια κοινωνια που η ουσια της εργασιας απαξιωθηκε και παρεμεινε για πολυ καιρο κακοπληρωμενη. Και ολο αυτο γιγαντωσε τη διαφθροα. Το κρατος δεν ειναι μια επιχειρηση, ειναι ενας οργανισμος. Ο οποιος οφειλει και να ελεγχει αλλα και να παρεχει ενα ικανοποιητικο επιπεδο διαβιωσης στους πολιτες του. Γι αυτο αλλωστε υπαρχει και το κοινωνικο κρατος.
Η φοροδιαφυγη παλι ειναι ενα θεμα που θα μπορουσε να αντιμετωπισθει αν υπηρχε η πολιτικη βουληση. Και η βασικη προυποθεση για την παταξη της φοροδιαφυγης ειναι να υπαρχει δικαιοσυνη. Τοσο στις αποδοχες όσο και στις περικοπες.

Ανώνυμος είπε...

Ρε Φραν..πως μπορεις να εχεις απαιτησεις απο ενα κρατος...οταν σαν πολιτης δεν εκπληρωνεις τις υποχρεωσεις σου..
και γιατι δεν υπαρχει πολιτικη βουληση;;;..μηπως γιατι ενω σου χωνουν φορους και φορους εξακολουθεις να τους ψηφιζεις;;;;

διαφωνω καθετα σε αυτο...
δεν μπορεις να απαιτεις τα παντα απο ενα κρατος να σου προσφερει..ενω ταυτοχρωνα φροντιζεις να αποφευγεις με καθε τροπο τις υποχρεωσεις σου απενατη του..
τι παροχες εχει η Δανια πχ..τι φορο πληρωνει καποιος εκει;;..τι εισφορες;;;..και ενα καποιος δεν τις πληρωνει τι σηνεπειες υπαρχουν...
τι παθαινει ενας πολιτικος οταν συμπεριφερετε σαν τους δικους μας..
πιστευεις οτι υπηρχε περιπτωση ΠΟΤΕ να υπαρξει ενα Ακης..ενασ Βουλγαρακης,..,ενας..πως τον λεγανε ευτον που κουνουσε το δαχτηλο στη βουλη να το κουνισει εκει;;..
και οι υπολοιποι βουλευες θα εκανα τη παπια επειδη εχουν τη φωλια τους λερωμενη,...

Σε μια χωρα οπου βουλευτες ειναι η Κουντουρα και η Γκερεκου..
ποιους τους εβαλε εκει..ο ξενος δακτυλος;;;

Οι μισθοι στην Ελλαδα ηταν μια χαρα για να σου προσφερουν μια αξιοπρεπει ζωη..δεν ηταν μια χαρα να αγοραζουν τσαντες λουι βιτον, να στελουν τα παιδια τους στο Λονδινο, να κυκλοφορουν με πορσε καγιεν και να διασκεδαζουν στα μπουζουκια..

απο το μηδεν ξεκινησαμε το 90..μην εχοντασ ΤΙΠΟΤΑ απολυτως..και ζουμε με αξιοπρεπεια...
αλλοι που εχουν σπιτια χωραφια αμπελια στο χωριο και κληρονομιμενα 5-10 ακινητα δεν μπορουν να ζησουν αξιοπρεπως;;;..
απλωναν τα ποδια τους πιο πανω απο εκει που φτανει το παπλωμα..και οχι δε λοιπαμε κανεναν και δεν πιστευω οτι εχουν σηνειδητοποιησει την κριση στην χωρα μας...

οταν θα δεις τις "κυριες" να πουλανε τια καγιεν και τις λοιυ βιτον και τις γουνες τοτε θα καταλαβεις την κριση...

Fran είπε...

Χρυσα εχεις μεγαλο λαθος. Οι μισθοι στην Ελλαδα δεν ηταν ποτε αξιοπρεπεις, αντιθετως ηταν απο τους χαμηλοτερους οπως και οι δαπανες του κρατους για παιδεια κ υγεια ηταν απο τις χαμηλοτερες. Και ενας αξιοπρεπης μισθος δεν σημαινει οτι θα αγορασεις Λουι Βιττον, σημαινει ενα γενικοτερο επιπεδο διαβιωσης. Φυσικα η σχεση ειναι αμφιδρομη ομως το κρατος ειναι πανω απο ολα οργανισμος. Και οσο δεν υπαρχει δικαιοσυνη και δικαιη κατανομη ΚΑΘΕΤΑ (οχι οριζοντια) τοτε την ευθυνη την εχει σε μεγαλυτερο ποσοστο ο οργανισμος. Στην Ελλαδα ο πολιτης δυστυχως διαβρωθηκε στο συστημα αυτο επειδη ετσι μπορουσε να εξυπηρετηθει το πολιτικο κατεστημενο. Και δυστυχως ετσι εμαθε και ο λαος να ψηφιζει. Ομως υπαρχει μια γενικοτερη εικονα πισω απο αυτο.

Fran είπε...

Και για να μην μιλαμε γενικα, σου λεω το πολυ απλο: Οταν οι τραπεζες εδιναν τεραστια δανεια σε επιχειρησεις, και οταν επισης δανειζαν νοικοκυρια η Τραπεζα της Ελλαδος με διοικητη αυτον που αργοτερα μας φορτωσαν ως σωτηρα μη εκλεγμενο πρωθυπουργο, δεν εκανε τιποτα οπως οφειλε να αναχαιτισει το φαινομενο. Η οικονομια κινουνταν με δανεικο χρημα κ η χωρα δεν το αντεχε, η ΤτΕ ομως δεν ασχοληθηκε καν με φαινομενο επι της ουσιας. Παρα το αφηνε να διαιωνιζεται μεχρι να μας σκασει (δεν προλαβε, εσκασε το δημοσιο χρεος). Δεν λεω πως δεν εχει ευθυνες ο μεσος καταναλωτης, ουτε τον αθωωνω, λεω ομως πως η δαιμονοποιηση του, το μονο που κανε ειναι να κρυβει τους πραγματικα ενοχους με το 70% της ευθυνης.

Ανώνυμος είπε...

Φραν..για ποιους μισθουσ μιλασ...
συφοιτητς μου εφοριακος...1700 ευρω μισθος..
το 2008

ο μισθος του οικοδομου;;..
ναι θα συφμφωνισω..
ο μισθος του ανειδηκευτου εργατη;;;..
ναι θα συμφωνισω και θα επαυξησω πανω σε αυτο

αλλα οχι ολοι οι μισθοι ..
ηταν και εξακολουθουν να ειναι μικροι οι μισθου των ανθρωπων οι οποιοι βρισκονται στα κατωτατα στρωμματα της κοινωνιασ...
και για πολλα χρονια τις δουλιες αυτες τις εκαναν αυτοι..
και οχι..δεν ειναι που οι ελληνες δενε δεχονται τα μεροκαματα..
οι Ελληνες ειμαστε ψωνια που δε θελουμε να δουλεψουμε γαι αλλους...
η μαμα μου αγορασε σπιτι σε νεοκτηστη περιοχη μεσα σε μια δεκαετια ανοιξα 5 ΣΜ σε ακτινα τετραγωνικου χιλιομετρου
7 μιι μαρκετ, 15 περιπτερα 10 κρεοπωλεια, 14 κομμωτηρια, 5 στουντιο αισθητικης, και δε θυμαμαι ποσα καταστηματα επιπλων, φουρνοι- ενασ σε καθε διασταυρωση σηγουρα, παιδικοι σταθμοι κλπ κλπ...

Οπως το κειμενο που εγραψες προσφατα, για τα κουπονια τροφημων..τι νομιζες οτι αγοραζαν οι Ελληνες;;..καλο και ποιοτηκο κρεας;;..οσπρια λαχανικα και φρουτα;;;..αγοραζαν τυρια εισαγωγης, φιλετα, σολωμους..
δεν ζεις στην Ελλαδα..και δε συναναστρεφεσει με ανθρωπους μεσαιας ταξης..δε πας στα απιστια τους να δεις πως ζουνε, δενβγαινει3ς μαζι τους στα καταστημα..δεντ ους ζεις..οποτε δενε χεις σφαιρικη γνωμη για την λεγομενη "μεσαια ταξη" η οποια απο τη δεκαετια του 90 και μετα επιδωθηκε σε ενα οργιο δανεισμου και καταναλωσης...
και σε αυτο δε μας φταινε οι ξενοι..
οταν σε παιρνουν απο μια τραπεζα και σου λενε οτι σας δινουμ ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑσ αλλη μια πιστωτικη..και εχετε προεγγριση για ενα ακομα καταναλωτικο δανεις...χρειαζετε καποιος να σου πει να ΜΗ το παρεις..

χρειαζετε απλη κοιμη λογικη να καταλαβεις οτι η ευημερια σου ειναι πλαστη..οτι ζεις με δανεικα..και οτι αργα η γρηγορα θα κληθεις να πληρωνεις τον λογαριασμο..

Αυτη τι στιγμη στην Ελλκαδα γινετε πραξηκοπημα..η κυρεβριση καταργει στην πραξη το Συμβουλιο της επικρατεια για το χαρατση της ΔΕΗ και αποφασιζεθι και διαταζει..
και ποιος κανει και τι γι'αυτο;;;;;;

Fran είπε...

ο μισθος των δασκαλων Χρυσα? των ειδικευομενων γιατρων (διοτι μπορει να εφτανε τα 1700 αλλα αυτα δεν ειναι καθολου πολλα σε σχεση με τις 70 ωρες δουλειας και τις εφημεριες)? των νεων δικηγορων που εκαναν πρακτικη για ψιχουλα διπλα σε μεγαλοκαρχαριες? των νεων μηχανικων? Μην κρινεις απο συγκεκριμενα περιστατικα, δες την συνολικη εικονα..Και διπλα σε αυτους ειχαμε αχρηστους δημοσιογραφους με 5000 ευρω μισθο, παρουσιαστριες, γονους μεγαλοκαρχαριων, βολεμενους σε επιτροπες που ετρωγαν ζεστο κρατικο χρημα σε βαρος των υπολοιπων..Γι αυτο το ξαναλεω, η παταξη της φοροδιαφυγης ξεκιναει απο την απονομη δικαιοσυνης...

Fran είπε...

Και ολα αυτα που λες παραπανω ειναι ακριβως αυτο για το οποιο μιλαω εγω: το δανεικο χρημα που απαξιωσε την εργασια και δημιουργησε πλαστες ανισοτητες...

Ανώνυμος είπε...

Ο μισθος των δασκαλων ηταν ακρως δελεαστηκος οταν σωρριδην οι υποψιφιοι δηλωναν παιδαγωγηκα τμηματα με την υποσχεση της απορροφησης του 100% των σπουδαστων σε θεσεις αναπληρωτων με μισθο 1300 ευρω το μηνα..
και με την υποσχεση πως εαν πας σε παραμεθορια παιρνεις διπλα μορια..και κατα συνεπεια βολεματος στο δημοσιο..
και οσο για τον δανεισμο δε μας το επεβαλε με το ζορι...
θελει απλη κοινη λογικη να ξερεις μεχρι που σε παινρει..

Πρεπει δηλαδη να ερχετε το κρατος να σου λεει πως δε χρειαζεσαι διακοποδανειο;;;..δεν το ξες μονος σου;;..
αλλα σαν κλασσικο ψωνιο που εισαι θες να πας διακοπες στη μηκονο παρεα με τις γλαστρες..

δεν ξερεις οτι εαν παρεις ενα δανειο με μηνιαια δοση το 2/3 του μισθου σου για να αγορασεις μια τρυπα διαμερισμα σε ιν χαι κλασ περιοχη..μοιραια αν γινει κατι αυτοματα μενεις ξεκρεμαστος..
εκει δε μας φταιει ουτε η Ευρωπη..ουτε το κρατος..

οταν βλεπεις 25 χρονα κοριτσακια να αποθεωνουν τα πρωνιναδικα και να ονειρευονται μια τετοια ζωη...

ενταξη τα προβαλουν...τα παραπροβαλουν..αλλα μυαλο δενε χουν;;;;

οσο για τους ειδηκευομενους..πανε καμια βολτα σε δημοσιο νοσοκομειο..να δεις πως δουλευουν...
και ποσοι ξεσκιζονται να βολευουν καπου επαρχια..και μετ αβαζουν λητους και δεμενους βισματα και φυσσιγια να γυρησουν στην αγκαλια της μανουλασ..μη χασουν και τα σπιτικα γεμυστα...

οτι της προκοπης εγινε σε αυτη τη χωρα..εγινε απο ιδιωτικη πρωτοβουλια...

εχω γνωρισει ειδηκευομουνσ...νοσηλευτηκο προσωπικο..που πραγματικα ξεσκιζονται στη δουλεια..γιατι θελησαν να κανουν αυτο που κανουν επειδη τους αρεσει..επειδη εχουν ψυχη..οι περισσοτεροι ομως το κανουν καθαρα για τις απολαβες που υποσχονται...

δυστιχως οι ευσυνειδητη υπαλληλοι..ειναι η συντρηπτικη μειοψιφια..

ενω οι αγενης βολεμενοι η συντρηπτικη πλειοψιφια.

Οι νεοι δηκηγοροι..κανουν ουρα και λυσανε να μπουν διπλα σε μεγαλοκαρχαριες..γιατι θελουν καποια στιγμη να γινουν χαλιφησ στη θεση του χαλιφη..
γιατι να ξεκινησω απο τα χαμιλα για να φτιαξω ονομα..ενω αν παριστανω το δουλικο σε ενα λαμογιο...ανεριχομαι ευκολοτερα.
τους βαζει εκει κανεις με το ζωρι;;;..
θες;..δουλευεις..αυτοι ειναι οι οροι..δε θες..περιμενουν 10 αλλοι διαθεσημοι..

Fran είπε...

Χρυσα αν θεωρεις αξιοπρεπη μισθο τα 1100 ευρω για εναν διδασκοντα πανεπιστημιου 407/87, τα 1400 για εναν επικουρο και τα 1800 για εναν αναπληρωτη, δεν εχω τιποτα αλλο να σχολιασω...
Οσο για τους μισθους των δασκαλων, εγω θεωρω πως ηταν και ειναι χαμηλοι...

Fran είπε...

Ξερω πολυ καλα πως δουλευουν οι ειδικευομενοι και σε Ελλαδα και επαρχια (εχω κ συγγενεις και φιλους και δυστυχως και προσωπικη εμπειρια ως ασθενης σε επειγοντα) και θεωρω πως ναι ξεσκιζονται στη δουλεια και ειναι πολυ αδικο αυτο που γραφεις κατα την αποψη μου. Γενικευεις και τους τσουβαλιαζεις ολους, ακριβως αυτο που δηλαδη που βολευει.Φταινε ολοι αρα δεν φταινει κανενας...Δυστυχως αυτη η γενικευση εκει καταληγει..

Fran είπε...

Επισης Χρυσα να σου υπενθυμισω πως μεχρι τ0 2007 ζουσα στην ΕΛλαδα..Οχι μονο ζουσα αλλα εργαζομουν στην ΕΛλαδα και δεν καταγομαι ουτε απο καποιο τζακι ουτε εμενα στα ΒΠ..Εμενα σε μια εργατικη συνοικια των Αθηνων με πατερα οικοδομο, αδερφη νηπιαγωγο και μητερα χωρις εργασια. ΕΠισης δεν εχω αποκοπει καθολου απο την ελληνικη πραγματικοτητα καθως και την οικογενεια μου εχω εκει και το 2009-2010 επεστρεψα για 18 μηνες και ζουσα στην Αθηνα. Οποτε το "δεν ζω στην Ελλαδα και δεν ξερω τι κανει η μεσαια ταξη" απλα ειναι ακυρο.

Fran είπε...

Στα υπολοιπα που λες περι δανεισμου, προτεραιοτητων, ευθυνων κλπ εχω απαντησει κ στο κειμενο κ στις απανησεις, ας μην ξαναπω τα ιδια, θα βαρεθουν να με διαβαζουν :)

Ανώνυμος είπε...

Φραν σου ξαναλεω..
το να παιρνει καποιος ιδιωτης σωρριδης δανεια...φταιει η ΤτΕ;;;;;;
και μετα κλεγιετε οτι δεν εχει να τα πληρωσειΟ καθ'ενας κανει τις επιλογες του..
οταν πηγαινα σχολειο ολοι λυσσαγαν να μπουν σε σχολες που εξασφαλιζαν μια θεση στο δημοσιο..
αυτο το ριμαδι το δημοσιο ποσους να αντεξει πια;;;...

εμενα ο μπαμπα ςμου δουλευε οδηγος...εκανε δρομολογια επι 24 ωρου βασεωσ..
για ενα διαστημα 3 ετων δεν τον βλεπαμε σχεδων καθολου..
η μαμα κου δουλευε σε βιοτεχνιες για ψηχουλα..και οταν οι λατρεμενοι μασ βιοτεχνες την κοπανησαν εμεινε ΚΑι αυτη χωρις δουλεια..

καννενασ μας δεν κατηγορει το κρατος γι'αυτο..
κανενας μασ δεν περιμενε απο το κρατος ΤΙΠΟΤΑ απολυτωσ...

ειναι εοπιλογες μασ..ο καθ'ενασ κανει τις επιλογες του..και δεν μπορεις να κατηγορησεις κανεναν γι'αυτο..

δεν ζεις ρε Φραν τη μεσαια ταξη μη με τρελαινεις...δεν πασ στα σπιτια τους..δε βγαινεις μαζι τους για φαγητο για καφε..δε μιλασ στο τηλεφωνο μαζι τους..
καντο για 1 μηνα και θα καταλαβεςι οτι γι'αυτουσ κριση δεν υπαρχει..
τους εχουν κοψει τους μισουσ μισθουσ και ειναι ακομα στην καρακοσμαρα τους...

εγω τους ζω καθε μερα..τους βλεπω να τριγυρνανε στην πολη..να μην αποχωριζον ται το αμαξακι τους για 10 λεπτα διαδρομη και να γκρινιαζουν ταυτοχρονα για την τιμη της Βενζινης..

να εχουν κανει χρυσο το ΖΑΡΑ μαρα και το κακο συναπαντημα..
στα χοντος να εξακολουθει να γινετ ετης τρελης...

και ολο αυτο να ερχετε σε πληρη αντιδιαστολη με ανθρωπους οι οποιοι ζουσαν ηδη καπως περιορισμενα και τωρα ειναι στα ορια της ανεχιασ...

και αυτοι που τους προσφερουν κατι..το κανουν με μια υπεροψια..ενα υφος ανωτεροτητας..
ελα..και θα σε παω μια βολτα απο τα συσσιτηα που πηγαινω...
θα σε παω μια βολτα στο Cosmos...θα γυρνασ στη ποπλη..θα δεις..

η Αθηνα ειναι σε πολυ χειροτερη κατασταση..ακριβςω επειδη ειναι μια μεγαλουπολη..τωρα που θα ερθεις επαρχια θα δεις πως καμια σχεση η κριση...

Ανώνυμος είπε...

Υπάρχει και πάρα πολύς κόσμος που δεν ανήκει σε καμία από τις κατηγορίες της Χρύσας.

Ανώνυμος είπε...

"δεν ειδα καμια ουσιαστικη κινητοποιηση να γινετε για την απαξιωση της παιδιασ..της υγειασ.."
Υπήρχε κόσμος που αγωνιζόταν. Σταθερά. Αόρατα. Πού είμασταν όλοι εμείς; Ουσιαστικές κινητοποιήσεις έγιναν. Εμείς, όμως, απουσιάζαμε. Πού ήμασταν να βοηθήσουμε κι εμείς; Ας σταματήσουμε, λοιπόν, να ρίχνουμε τώρα κατηγορίες δεξιά κι αριστερά, κι ας κοιτάξουμε να δώσουμε ένα χεράκι βοηθείας σε αυτούς που αγωνίζονται.

Fran είπε...

Ετσι ακριβώς Ανωνυμε, αυτο έλεγα κ εγω στα σχολια μου στην Χρύσα...

Στάθης είπε...

Το θέμα του προσωπικού δανεισμού δεν σχετίζεται άμεσα με την κρίση, εάν ίσχυε κάτι τέτοιο τότε το πρόβλημα θα είχαν αποκλειστικά και μόνο οι τράπεζες οι οποίες δεν θα μπορούσαν να καλύψουν την έκθεση από τα προσωπικά δάνεια (όπως συμβαίνει στην Ισπανία με το άνοιγμα των τραπεζών στα στεγαστικά).
Το πρόβλημα έγκυται στο ότι το ίδιο το κράτος, τρέφοντας για πολλά χρόνια μια ανταποδοτική σχέση με τους ψηφοφόρους δανειζόταν και έδινε αβέρτα χρήματα δεξιά και αριστερά (και με την πολιτική έννοια) με αντάλλαγμα την πολιτική του επιβίωση.
Και ναι μεν το κράτος ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, εννοώντας ότι μπορεί ποτέ να μην επωφεληθήκαμε από αυτό και τις πελατειακές του σχέσεις, αλλά δυστυχώς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ γιατί εμείς το συντηρούμε με την ψήφο ή την αποχή αυτής.
Το κομμάτι των γονέων και οι επιλογές σπουδών των παιδιών δυστυχώς σχετίζεται με την κατάσταση της αγοράς που είχε φτάσει στο σημείο για μια απλή θέση γραφείου να απαιτείται μεταπτυχιακό και το πρόβλημα βέβαια τώρα είναι σαφώς μεγαλύτερο με την αυξανόμενη ανεργία και την υπερπροσφορά δυναμικού που υπάρχει.

Το στενάχωρο είναι ότι δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι, ούτε να μαθαίνουμε και κάτι από αυτό, η στρέβλωση της πραγματικότητας είναι τέτοια, που οι νέες γενιές εξακολουθούν να περιμένουν και να απαιτούν τα χαμένα μεγαλεία που δικαιωματικά απολάμβαναν οι προγενέστερες, μεγαλωμένες με πλαστικές φαντασιώσεις και tv.

Fran είπε...

Σταθη συμφωνω γενικα με οτι λες. Θεωρω πως το προβλημα με τις σπουδες και τα αχρησα πτυχια, απο τη μια συνδεεται με την απαξιωση της εργασιας (η οποια ηταν κ αποτελεσμα του δανεισμου με την εννοια οτι πλεον εγιναν ολοι ιδιοκτητες και "αφεντικα" οποτε κανεις δεν δεχοταν για λιγα χρηματα να κανει απλες δουλειες) και με καποια συγκεκριμενα "κομπλεξ" της φυλης μας (καταλοιπα προγενεστερων εποχων). Οσον αφορα τον υπερβολικο δανεισμο νομιζω σχετιζεται με την κριση στην ΕΛλαδα αλλα φυσικα και ΔΕΝ ειναι η μοναδικη αιτια, απλα μια απο τις αιτιες. Δημιουργησε μια στεγαστικη φουσκα (η οποια απλα δεν εσκασε πριν την φουσκα του δημοσιου χρεους) αλλα και γενικα το κρατος τα τελευταια χρονια "υπηρχε" με δανεικα χρηματα. Εγω θεωρω εγκληματικο που η ΤτΕ δεν εβαλε ποτε καποιο φρενο, δεν ειπε πως η οικονομια δεν θα το αντεξει. Αντιθετως ο διοικητης εγινε μετα πρωθυπουργος. Τραγικα λαθη, κακοδιοικηση,ανικανοτητα, διαφθορα, νεποτισμος ειναι μονο μερικα στοιχεια που μας εφτασαν εδω. Το ερωτημα ειναι πλεον: τωρα τι κανουμε; Δυστυχως αν κρινω απο τις πελατειακες σχεσεις που συνεχιζουν και την ανυπαρξια των ουσιαστικων μεταρρυθμισεων (εκτος απο τις οριζοντιες μειωσεις) δεν κανουμε και πολλα...

Στάθης είπε...

Και λογικά να το δεις, δεν είναι μια απλή κατάσταση όπου υπάρχει η χρυσή συνταγή για να αναστραφεί. Πιστεύω περισσότερο ότι ίσως λόγω της φύσης μας να ελπίζουμε για το καλύτερο, δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την πραγματικότητα αλλά μόνο μέρος της.

Για μένα είναι πρακτικά αδύνατο να αλλάξει η νοοτροπία του κόσμου από τον ένα χρόνο στον άλλο, να γίνουν πιο επιφυλακτικοί και πιο μαζεμένοι ναι, αλλά όχι περισσότερα, αφενός δεν θέλουν αφετέρου δεν τους αφήνουν. Χρειάζονται περισσότερα από μια κρίση και δυστυχώς αυτά δεν τα διαθέτουμε. Κάθε δεύτερο ελληνικό σπίτι έχει και ένα κομματικά βολεμένο μέλος με πολλά εξαρτόμενα μέλη, πιστεύεις ότι αυτοί πραγματικά θέλουν να αλλάξει κάτι;

Πράγματι, όλοι ζητάνε σήμερα μια αλλαγή. Εμείς που εννοούμε την πραγματική αλλαγή και οι άλλη που εννοούν την επαναφορά στην παλαιότερη πλουτοφάνεια. Ποιοί πιστεύεις ότι είναι περισσότεροι;
Ενθουσιαζόμαστε επειδή νομίζουμε ότι είμαστε πολλοί, οι περισσότεροι όμως είναι απλά ξεβολεμένοι που περιμένουν να επιστρέψουν στις ανέσεις τους.

Ο μαλάκας Έλληνας που επιβίωνε έως τώρα δεν έχει χαθεί, απλά μεταλλάσσεται σε κάτι πιο συμπαθητικό.

Fran είπε...

Αχ Σταθη μακαρι να μπορουσα να διαφωνησω σε οτι λες εδω αλλα δυστυχως ετσι ειναι...Υπαρχει και μια μεριδα βεβαια που οντως θελουν κατι διαφορετικο αλλα μαλλον δεν ειναι και τοσοι πολλοι..
Σκεφτομαι λοιπον οτι αν η Αριστερα καταφερει να χτισει μια δυνατη λαικη βαση, να δημιουργησει να δικτυο, να δικτυο στηριξης των αδυνατων, να τους πλησιασει και να σταματησει τα θεωρητικα που δεν εχουν ανατποκριση στον κοσμο, ισως κατι αλλαξει...Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο...

Στάθης είπε...

Ξέρεις, το κακό είναι ότι και η Αριστερά, αν και προσωπικά με εκφράζει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, δυστυχώς δεν μπορεί να τα βρει μεταξύ της πόσο μάλλον, να εμπνεύσει και να πρωτοστατήσει.
Για μένα και πάντα κοιτάζοντας μακριά, η ελπίδα βρίσκεται σε μικρές φωνές που θα ενωθούν σιγά σιγά. Όταν εγώ γίνω αυτό που θέλω να βλέπω στους υπόλοιπους, τότε ίσως και μπορέσω να εμπνεύσω τους άλλους. Πάντα σε μικρές δόσεις γιατί όπως είπαμε η φύρα είναι μεγάλη, αρκούν όμως λίγα πράγματα για να γίνει η ζωή μας πιο ανθρώπινη.

Fran είπε...

Για να ενωθουν οι φωνες αποτελεσματικα μαλλον πρεπει να πειρμενουμε μια γενια ακομα...και δυστυχως δεν εχουμε αυτο τον χρονο. Για αυτο και το μονο που βλεπω πλεον ειναι μια προσπαθεια απο τις υπαρχουσες προοδευτικες δυναμεις που δεν εχουν κυβερνησει και συνυπαρξει..Ισως δεν ειναι η απολυτη λυση ομως στο χερι μας ειναι να τους πιεσουμε και να τους ελεγχουμε. Απλα φοβαμαι πως οι ιδιοι οι Ελληνες δεν εχουν καμια διαθεση ουτε να απαιτησουν ουτε να ελεγξουν ενα κομμα. Περιμενουν απλα τον σωτηρα με το μαγικο ραβδι.

Ανώνυμος είπε...

Eleos me tis bourdes peri tembelidwn ellinwn. Osoi lene tetoies m@l@kies den exoun doulepsei pote ston idiwtiko tomea sthn ellada oute exoun idea pws zei h ergatikh taksh sthn ellada. tembelides einai oi politikoi kai kapoioi dimosioi ipalilloi. H aitia ths oik. krishs ofeiletai se eswterikous kai ekswterikous paragontes. Autoi pou th plironoun einai autoi pou den ftaine.

Ανώνυμος είπε...

Oso gia tous lathrometanastes, einai gegonos oti oi egxwries kai diethneis politikes/epixeirimatikes elit vriskontai pisw apo to anoigma twn sunorwn sth mazikh tritokosmiki metanasteush toso sthn ellada oso kai sxedon se oles tis dutikes xwres. Ta kinitra tous? Ftino ergatiko dinamiko (ara ipsilotera kerdh) kai perissoteroi psifoi gia tous politikous apo tous metanastes. H parousia toswn pollwn allodapwn sumpiezei pros ta katw tous misthous, prokalei athemito antagwnismo sthn agora ergasias mia kai polloi allodapoi einai prothimoi na douleuoun gia pio liga pio polles wres, me apotelesma oi ntopioi ergates na xanoun tis douleies tous alla kai pleon polles theseis ergasias na ginontai mh-elkustikes gia autous logw twn newn xamilwn misthwn. Me thn pagkosmiopoihsh loipwn, oi paragwgikes monades pane se ftines xwres, kai erxontai ftinoi ergates stis pio plousies xwres. Katastrofh loipon gia tous gigeneis laous kai ntopious ergates

Fran είπε...

Αφησες εξω κατι πολυ σημαντικο: αυτον που δινει τον χαμηλο μισθο και εκμεταλευεται τον ξενο εργατη και μετα το παιζει εθνικιστης και φωναζει να ξεβρωμισει ο τοπος.

Eric financee είπε...

Χρειάζεστε δάνεια για έργα, επενδύσεις, προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια, στεγαστικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, δάνεια ενοποίησης και δάνεια για διάφορα έργα; Για όσους επιθυμούν να λάβουν δάνειο από την εταιρεία μας θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας σήμερα στο (ericfinancee@gmail.com ή ericfinancee@outlook.com) και να λάβετε το δάνειό σας σήμερα.

CHISTIAN LOAN COMPANY είπε...

Αγαπητέ πελάτη,
Είστε σε αναζήτηση ενός νόμιμου δανείου; Κουρασμένος από την αναζήτηση δανείων και υποθηκών; Έχετε απορριφθεί από τις τράπεζες σας; Στη συνέχεια, το οικονομικό σας τραύμα έχει τελειώσει, Προσφέρουμε ΔΑΝΕΙΑ με επιτόκιο 2%. Είμαστε πιστοποιημένοι και αξιόπιστοι. Μπορούμε να σας βοηθήσουμε με οικονομική βοήθεια. Εάν ενδιαφέρεστε να επικοινωνήσετε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: christiancreditloancompany5@gmail.com.

Έντυπο υποψηφίου
Πλήρες όνομα:
Χώρα:
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ:
Κατοχή:
Διεύθυνση:
Τηλεφωνικό νούμερο:
Απαιτούμενο ποσό:
Διάρκεια δανείου:
Φύλο:
Σκοπός δανείου:
Έχετε υποβάλει αίτηση για δάνειο πριν;

Σημείωση: Παρακαλείσθε να ενημερώσετε ότι το δάνειο θα σας δοθεί σε οποιαδήποτε χώρα κατοικείτε στον κόσμο, Όποιος έχει ανάγκη,
Πρέπει να παρέχουμε τις παρακάτω πληροφορίες για να ανοίξουμε ένα αρχείο επεξεργασίας δανείου.
Εταιρική αλληλογραφία: christiancreditloancompany5@gmail.com

Gina Morgan είπε...

Καλημέρα σε όλους!!!
Είμαι ο Luis Roland Θα ήθελα να μοιραστώ τη μαρτυρία μου με όλους όσους αναζητούν έναν πραγματικό και αξιόπιστο δανειστή δανειοδότη για να πάρουν τα δάνειά τους. Πριν από λίγους μήνες η εταιρεία μου υπέστη μεγάλη απώλεια που δεν μπορούσα να την βοηθήσω, ήμουν στα πρόθυρα να χάσω το σπίτι και την εταιρεία μου λόγω κακών πιστωτικών και μη καταβληθέντων χρεών. Ήμουν τόσο απελπισμένος που δεν ήξερα τι να κάνω για να σώσω την κατάσταση, δεν μπορούσα να πάρω δάνειο από τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω της κακής πίστωσης μου. Στη συνέχεια, έθεσα να αναζητήσω δάνεια στο διαδίκτυο, όπου πήρα scammed € 6.000 από τρεις (3) διαφορετικούς δανειστές. Μια μέρα, η γυναίκα μου περιηγούσε στο Διαδίκτυο, έπειτα είδε τόσες πολλές μαρτυρίες για αυτή τη μεγάλη εταιρεία, GINA MORGAN LOAN COMPANY LTD (ginamorganloancompany@gmail.com). Η σύζυγός μου μου είπε για την εταιρεία, αλλά ποτέ δεν με ενδιέφερε εξαιτίας των προηγούμενων εμπειριών μου αλλά μου άγνωστο ότι η σύζυγός μου υπέβαλε αίτηση για δάνειο ύψους € 86.000. Σε λιγότερο από 24 ώρες έλαβα μήνυμα ότι η εταιρεία έχει πιστώσει το λογαριασμό μου με το ποσό του δανείου. Έχω τώρα την εταιρεία μου πίσω στην παραγωγή περισσότερο από ποτέ και τα χρέη μου είναι διευθετημένα. Μπορείτε επίσης να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της: ginamorganloancompany@gmail.com

genue loan lender είπε...

ΧΑΙΡΕΤΕ
ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΔΑΝΕΙΟ; Επικοινωνήστε με το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο: trust242loanfirm@gmail.com

Είμαστε εγγεγραμμένοι ιδιωτικοί δανειστές δανείων, προσφέρουμε δάνειο με χαμηλό επιτόκιο 3% και σε ελάχιστο ποσό 10.000 και μέγιστο 10.000.000 σε οποιοδήποτε νόμισμα.

ΟΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΥΝ:
* Bail and Bond,
* Συμβόλαιο κρατικού δανείου,
* Δάνειο πνευματικής ιδιοκτησίας.
* Χρήσεις γης και δανεισμό χωρισμάτων.
* Δάνειο ακίνητης περιουσίας,
* Φόρος Φορολογίας;
* Trust International Loan,
* Δάνειο υγείας και υγειονομικής περίθαλψης.
* Νομικά τεκμήρια για τη μεταφορά κεφαλαίων,
* Δάνειο Προγραμματισμού,
* Τραπεζικό και χρηματοοικονομικό δάνειο,
* Δάνειο υιοθεσίας,
* Εναλλακτικός δανεισμός επίλυσης διαφορών,
* Δάνειο Πτώχευσης,
* Κοινωνική Ασφάλιση - Δάνειο Αναπηρίας,
* Πίστωση και δάνειο Estate.
* Επιχειρηματικό Δάνειο
*Φοιτητικό δάνειο
**ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΑΦΗΣ
Email: trust242loanfirm@gmail.com

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΤΕ ΣΤΟ EMAIL ΜΑΣ ΓΙΑ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ.

ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ
***********************************
Όνομα του αιτούντος: ............................
Χώρα: ............................................
Επάγγελμα: ......................................
Φύλο: ............................................
Σκοπός του δανείου: ...............................
Ηλικία: ................................................ ..
Τηλεφωνικό νούμερο: ................................
Απαιτούμενο ποσό: ..............................
Διάρκεια δανείου: .................................
Μηνιαίο εισόδημα: ..................................

Greg Owen είπε...

Χρειάζεστε ένα γρήγορο, μακροπρόθεσμο ή βραχυπρόθεσμο δάνειο με σχετικά χαμηλό επιτόκιο
Μόλις 3%;

Προσφέρουμε επιχειρηματικό δάνειο:
Προσωπικό δάνειο:
Στεγαστικό δάνειο:
Αυτόματο δάνειο:
Φοιτητικό δάνειο:
Δάνειο εξυγίανσης χρέους: e.t.c.

Δεν έχει σημασία το πιστωτικό σας αποτέλεσμα
Χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους πολυάριθμους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο.
Με τα ευέλικτα πακέτα δανεισμού,
Τα δάνεια μπορούν να μεταποιηθούν και να μεταφερθούν στον δανειολήπτη εντός
Το συντομότερο δυνατόν.
 
Εάν χρειάζεστε ένα γρήγορο δάνειο επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:

Gregowenloanfirm1@gmail.com

3% εγγυημένη προσφορά δανείου εγγυημένη.

Ανώνυμος είπε...

Χαίρετε

Σας προσφέρουμε ιδιωτικά, εμπορικά και προσωπικά δάνεια με ελάχιστα επιτόκια χαμηλότερα από 3% εντός περιόδου διάρκειας αποπληρωμής 1-20 ετών και μπορείτε να δανειστείτε μεταξύ £ 1.000 και £ 25.00000 online , ωστόσο, αν σας ενδιαφέρει ευγενικά, στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Το κύριο πλεονέκτημα της απόκτησης δανείων από την εταιρεία δανείων πρόσβασης είναι ότι δεν απαιτείται εξασφάλιση.

Απάντηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εάν σας ενδιαφέρει να πάρετε ένα δάνειο από εμάς, παρακαλώ απευθυνθείτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Είμαστε πιστοποιημένοι, αξιόπιστοι, αξιόπιστοι, αποτελεσματικοί, γρήγοροι και δυναμικοί.
Με εκτίμηση, κύριε Scott
Στείλτε μας email στο: accessloanfirm2030@gmail.com

Perez Hall είπε...

Καλή μέρα
Ιδιωτικό δάνειο εμπιστοσύνης, δίνουμε δάνεια χωρίς να ξέρουμε να αισθάνεστε με την αμοιβή, το δάνειό σας θα σας δώσει σε χαμηλό επιτόκιο 0f 1,5%. Το ιδιωτικό δάνειο Trust είναι η καλύτερη λύση για την επιχείρησή σας. Παρέχουμε μια ποικιλία δανείων. στείλτε μας ηλεκτρονικό μήνυμα σήμερα {privatetrustloan@yahoo.com}

Trust Firm είπε...

Γεια σας

Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για να καλύψετε τις οικονομικές σας ανάγκες; Προσφέρουμε δάνεια από 2000 έως 50.000.000,00, είμαστε αξιόπιστοι, ισχυροί, γρήγοροι και δυναμικοί, δεν ελέγχουν την πίστωση και προσφέρουν 100% εγγύηση για δάνεια κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Επίσης, δανείστηκε ολόκληρο το νόμισμα με επιτόκιο 2% για όλα τα δάνεια .... Αν σας ενδιαφέρει, επιστρέψτε σε μας με αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Παρακαλούμε επιστρέψτε σε μας, αν ενδιαφέρεστε, με το trustfirm2010@gmail.com

Με εκτίμηση,

Κ. Andy Cole
Trustfirm2010@gmail.com

boydd είπε...

Χαιρετισμοί, το michael brin Loan προσφέρει δάνεια σε ιδιώτες και ιδιωτικά ιδρύματα που χρειάζονται δάνεια για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση να πληρώσουν προσωπικά χρέη ή να χρηματοδοτήσουν μια υπάρχουσα επιχείρηση. επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες μέσω e-mail: michaelbrinloanfirm001@hotmail.com
Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Συμπληρώστε τα στοιχεία

όνομα:....
Δάνειο Ποσό που απαιτείται: .......
κατάσταση:....
Χώρα:...
τηλεφωνικό νούμερο:..........,.

Κ. Michael brin
όλα μου θα πρέπει να σταλούν σε αυτό το email: michaelbrinloanfirm001@hotmail.com
whatsapp::: +12092481749

boydd είπε...

Χαιρετισμοί, το michael brin Loan προσφέρει δάνεια σε ιδιώτες και ιδιωτικά ιδρύματα που χρειάζονται δάνεια για να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση να πληρώσουν προσωπικά χρέη ή να χρηματοδοτήσουν μια υπάρχουσα επιχείρηση. επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα αν ενδιαφέρεστε για περισσότερες πληροφορίες μέσω e-mail: michaelbrinloanfirm001@hotmail.com
Είμαστε έτοιμοι να σας εξυπηρετήσουμε καλύτερα. Συμπληρώστε τα στοιχεία

όνομα:....
Δάνειο Ποσό που απαιτείται: .......
κατάσταση:....
Χώρα:...
τηλεφωνικό νούμερο:.....

Κ. Michael brin
όλα μου θα πρέπει να σταλούν σε αυτό το email: michaelbrinloanfirm001@hotmail.com
whatsapp: +12092481749

HELEN BENJAMINE είπε...

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΜΕΝΟΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ

Επίλυση του οικονομικού προβλήματος εντός 24 ωρών.

             Είσαστε μισθωτός ή ιδιοκτήτης επιχείρησης;
      Πάρτε από 1.000 Ευρώ - 200.000, 000 Ευρώ Δάνειο μέσα σε 24 ώρες
                           χωρίς εξασφαλίσεις.

               Η απλή λύση χρημάτων.

Για περισσότερες έρευνες επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση: Immaculateloanprovidersltd@gmail.com
Διευθύνων Σύμβουλος: κ. Benjamine
ή επισκεφθείτε το κατάστημά μας: Επίπεδο 29, Tiffany Tower, Jumeirah Lakes Towers Dubai. ΗΑΕ


                              Ευχαριστώ

sunlight loans είπε...

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΩΡΑ (sunlightloans14@gmail.com)

Προσφέρουμε ιδιωτικά δάνεια, εμπορικά και πολύ προσωπικά, με ετήσια ελάχιστα επιτόκια τόσο χαμηλά όσο 2% σε διάστημα ενός έτους έως 50 χρόνια της διάρκειας αποπληρωμής σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Και δίνουμε δάνεια εντός του εύρους των $ 10.000 έως $ 100.000.000,00 USD. Τα δάνεια μας είναι καλά ασφαλισμένα και η μέγιστη ασφάλεια είναι προτεραιότητα μας, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνήσουν μαζί μας σήμερα μέσω Email: (sunlightloans14@gmail.com)

ΠΡΩΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΕΣ
Πλήρες όνομα………………………………
Προσωπικός αριθμός τηλεφώνου ...........................
Χώρα……………………………………
Διεύθυνση………………………………
Κατάσταση………………………
Ηλικία………………………………………
Έχετε υποβάλει αίτηση πριν; .....................
Οικογενειακή κατάσταση……………………………
Το ποσό δανείου που απαιτείται ως δάνειο ....................................
Διάρκεια δανείου .................................
Κατοχή……………………………


Επικοινωνήστε με το γραφείο μας με το ακόλουθο email: sunlightloans14@gmail.com
WhatsApp / Viber +2348154667827

rod williams είπε...

Είμαι ο κ. Rod Willi Williams, ένας νόμιμος και αξιόπιστος δανειστής χρήματος. Εμείς
είναι από την ROD WILLIAMS LOAN COMPANY. Χορηγούμε δάνεια
 άτομα που χρήζουν οικονομικής βοήθειας με κακή πίστωση ή σε
 ανάγκη χρήματος για την πληρωμή λογαριασμών ή για την επένδυση στις επιχειρήσεις.

Ψάξατε για δάνειο; δεν πρέπει να ανησυχείτε επειδή είστε
στο σωστό μέρος που προσφέρουμε
Το δάνειο κυμαίνεται από 5.000 εκατομμύρια έως 20.000.000 εκατομμύρια με χαμηλό ενδιαφέρον
ποσοστό 3%.

Αν χρειάζεστε ένα δάνειο επικοινωνήστε μαζί μας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου:
rodwilliamsloaninvestment123@outlook.com

Παρακαλούμε να σας ενημερώσουμε ότι είμαστε αξιόπιστοι και ικανοί να προσφέρουμε δάνειο
ποσό. Συμπληρώστε / συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα αίτησης, ώστε να ξεκινήσουμε
διαδικασία δανείου.

 1: Όνομα (ονόματα): ....................
 2: Χώρα: ...................
 3: Κατάσταση: .................... Διεύθυνση κατοικίας: ................
 4: Ηλικία: ...........................
 5: Μηνιαίο εισόδημα: ...............................
 6: Ύψος: ..............................
 7: Διάρκεια δανείου: ............................
 8: Απαιτούμενο ποσό: .................
 9: Αριθμός τηλεφώνου: ....................
 10: Απασχόληση: ...........................
 11: Τέλος, ένα σαρωμένο αντίγραφο ενός από τα
 Ακολούθως πρέπει να σταλεί μαζί με την απάντησή σας:

   * Διεθνές Διαβατήριο
   * Αδεια οδήγησης


 ROD WILLIAMS ΔΑΝΕΙΟ ΕΤΑΙΡΙΑ
 Ψάξτε για έναν καλύτερο τρόπο οικονομικής ελευθερίας! ...

 Ευχαριστώ

Sarah Williams είπε...

Sky World δάνειο εταιρεία, δίνουμε δάνεια με επιτόκιο 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
 

Καλημέρα κύριε / μα είμαι.

Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και προσφέρουμε δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τον καθορισμό του ποσού του δανείου είναι μεταξύ 100 εκατομμυρίων δανείων προβλέψεις δάνειο 1.000 δολάρια δολάριο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων: άκρη / ανταγωνιστικότητα επέκταση των επιχειρήσεων.

Προσφέρουμε μια ποικιλία δανείων

* Προσωπικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα)
* Επιχειρηματικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα)
* Δάνειο ενοποίησης
  
Δεν υπάρχουν τέλη προκαταβολής.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτή τη διαφήμιση.
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, στείλτε μας e-mail σήμερα
skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com


Σάρα Ουίλιαμς.

Elena Nino είπε...

Αγαπητοί αιτούντες δανείων

Σε οικονομικές δυσκολίες; Θέλετε να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση; Αυτή η εταιρεία δανείων ιδρύθηκε οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε όλο τον κόσμο με μοναδικό σκοπό να βοηθήσει τους φτωχούς και τους ανθρώπους με οικονομικές δυσκολίες της ζωής. Αν θέλετε να υποβάλετε αίτηση για ένα δάνειο, επικοινωνήστε μαζί μας με τα παρακάτω στοιχεία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: elenanino0007@gmail.com

Ονομα:
Απαιτούμενο ποσό δανείου:
Διάρκεια δανείου:
Αριθμός κινητού:

Σας ευχαριστώ και ο Θεός ευλογεί
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ
Έλενα

Clinton Marcellus είπε...

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η CANADA BUSINESS GROUP συμμετέχει σε πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας με την παροχή δανείων σε όλους τους ενδιαφερόμενους και εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Έχετε στερηθεί δάνειο από τις τράπεζες λόγω κακής πιστωτικής φιλοσοφίας ή έχετε προσπαθήσει να πάρετε δάνεια σε άλλες περιπτώσεις και απογοητευμένος ή πρέπει να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, αλλά το κεφάλαιό σας δεν αρκεί; Υποβάλετε αίτηση για δάνειο στο τρέχον επίπεδο ενώ αυτό το πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας συνεχίζεται. Αποστολή όλων των αιτήσεων σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. canadianbusinessloans@gmail.com

Barbara hodgeloanfirm είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Είμαστε Χριστιανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους σε ανάγκες βοήθειας, όπως η οικονομική βοήθεια. Έτσι, εάν περνάτε από οικονομικές δυσκολίες ή είστε σε οποιαδήποτε οικονομική αναστάτωση, χρειάζεστε κεφάλαια για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή χρειάζεστε δάνειο να εξοφλήσετε το χρέος σας ή να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας, να ξεκινήσετε μια ωραία επιχείρηση ή να δυσκολευτείτε να λάβετε κεφάλαιο από τοπικές τράπεζες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail barbarahodgeloanfirm@gmail.com. για τη Βίβλο λέει "" Λουκάς 11:10 Ο καθένας που ζητά λαμβάνει, Αυτός που αναζητά βρίσκει. και σε εκείνον που χτυπά, η πόρτα θα ανοίξει ". Μην αφήνετε λοιπόν την ευκαιρία να σας περάσει, επειδή ο Ιησούς είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα περισσότερο. Παρακαλώ, αυτό είναι για τους σοβαρούς και τους Θεούς που φοβούνται τον Άνθρωπο.
μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com


Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:
Ενοποίηση χρέους
Δεύτερη υποθήκη
Επιχειρηματικά δάνεια
Προσωπικά δάνεια
Διεθνή Δάνεια
Δάνειο για οποιοδήποτε είδος
Οικογενειακό δάνειο
ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

Αίτηση δανείου:

* Όνομα του αιτούντος:
* Διεύθυνση:
* Πόλη:
* Κατάσταση:
* Χώρα:
* Φύλο:
* Οικογενειακή κατάσταση:
* Ηλικία:
* Επάγγελμα:
* Εισοδήματα:
* Τηλ:
* Κινητό:
* Ποσό που ζητήθηκε:
* Διάρκεια δανείου:
* Σκοπός δανείου:
* Έχετε υποβάλει αίτηση για ένα δάνειο πριν;
* Αν ναι; Όνομα εταιρείας & Τοποθεσία:

ΕΡΓΑΣΙΑ:

* Χώρο εργασίας:
* Διεύθυνση:
* Τηλεφωνικό νούμερο:

Διευθυντής δανείων.

Δευτέρα-Σάββατο: 7: 30 π.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}.
Κυριακή: 12μ.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}
Αφού υποβάλετε την αίτηση δανείου, μπορείτε να περιμένετε μια προκαταρκτική απάντηση λιγότερο από 24 ώρες και να χρηματοδοτήσετε εντός 72-96 ωρών από τη λήψη των πληροφοριών που χρειάζεστε από εσάς.

BARBAR HODGE

barbarahodgeloanfirm@gmail.com ή κειμένου ή τηλεφωνήστε μας στο +15017229938

fredhenryloanfirm@gmail.com

Αναμονή της γρήγορης απάντησής σας.

Sarah Williams είπε...

Sky World δάνειο εταιρεία, δίνουμε δάνεια με επιτόκιο 0f 3%. skyworldloanfirm@gmail.com
 

Καλημέρα κύριε / μα είμαι.

Είμαστε μια ιδιωτική εταιρεία και προσφέρουμε δάνεια με χαμηλά επιτόκια για τον καθορισμό του ποσού του δανείου είναι μεταξύ 100 εκατομμυρίων δανείων προβλέψεις δάνειο 1.000 δολάρια δολάριο για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων: άκρη / ανταγωνιστικότητα επέκταση των επιχειρήσεων.

Προσφέρουμε μια ποικιλία δανείων

* Προσωπικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα)
* Επιχειρηματικά δάνεια (εξασφαλισμένα και μη εξασφαλισμένα)
* Δάνειο ενοποίησης
  
Δεν υπάρχουν τέλη προκαταβολής.

Σας ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτή τη διαφήμιση.
Για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήσεις, στείλτε μας e-mail σήμερα
skyworldloanfirm@gmail.com
skyworldloanfirms@yahoo.com


Σάρα Ουίλιαμς.

johnson loan είπε...

ΚΑΛΗ ΜΕΡΑ,

Χρειάζεσαι δάνειο! Προσφέρουμε όλους τους τύπους δανείων σε είδος
2% ενδιαφέρον, παρακαλώ στείλτε μας ένα email για να πάρετε περισσότερα
πληροφορίες σχετικά με την εφαρμογή σήμερα εάν
ενδιαφερόμενα Τα δάνειά μας είναι καλά ασφαλισμένα για το μέγιστο
ασφάλεια, η οποία είναι προτεραιότητα μας ... παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας @

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
johnsonfutureloanlender@gmail.com
johnsonfutureloanlender@gmail.com

Fred Henry είπε...

Καλή Ημέρα Καθένας,
Είμαστε Χριστιανική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από βοήθεια, όπως οικονομική βοήθεια. Έτσι, εάν περνάτε από οικονομικές δυσκολίες ή είστε σε οικονομικό χάος, χρειάζεστε κεφάλαια για να ξεκινήσετε τη δική σας επιχείρηση ή χρειάζεστε δάνειο να διευθετήσετε το χρέος σας ή να εξοφλήσετε τους λογαριασμούς σας, να ξεκινήσετε μια ωραία επιχείρηση ή να δυσκολευτείτε να λάβετε κεφάλαιο από τοπικές τράπεζες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Fredhenry166@gmail.com. για τη Βίβλο λέει "" Λουκάς 11:10 Ο καθένας που ζητά λαμβάνει, Αυτός που αναζητά βρίσκει. και σε εκείνον που χτυπά, η πόρτα θα ανοίξει ". Έτσι μην αφήνετε την ευκαιρία να σας περάσει διότι ο Ιησούς είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα περισσότερο. Παρακαλούμε γι 'αυτό να είναι σοβαρές και ο Θεός να φοβάται τους ανθρώπους.
μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Fredhenry166@gmail.com.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:
Ενοποίηση χρέους
Δεύτερη υποθήκη
Επιχειρηματικά δάνεια
Προσωπικά δάνεια
Διεθνή Δάνεια
Δάνειο για οποιοδήποτε είδος
Οικογενειακό δάνειο
E.T.C

Φόρμα αίτησης δανείου:

* Όνομα του αιτούντος:
* Διεύθυνση:
* Πόλη:
* Κράτος:
* Χώρα:
* Φύλο:
* Οικογενειακή κατάσταση:
* Ηλικία:
* Επάγγελμα:
* Εισοδήματα:
* Τηλ:
* Κινητό:
* Ποσό που ζητήθηκε:
* Διάρκεια δανείου:
* Σκοπός δανείου:
* Έχετε υποβάλει αίτηση για ένα δάνειο πριν;
* Εάν ναι, Όνομα εταιρείας & Τοποθεσία:

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ:

* Τόπος εργασίας:
* Διεύθυνση:
* Τηλέφωνο:

Διευθυντής δανείων.

Δευτέρα-Σάββατο: 7: 30 π.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}.
Κυριακή: 12μ.μ.-6: 30μμ {Χρόνος επεξεργασίας}
Αφού υποβάλετε την αίτηση δανείου, μπορείτε να περιμένετε μια προκαταρκτική απάντηση λιγότερο από 24 ώρες και να χρηματοδοτήσετε εντός 72-96 ωρών από τη λήψη των πληροφοριών που χρειάζεστε από εσάς.

FRED HENRY

FREDHENRY166@GMAIL.COM ή κειμένου ή τηλεφωνήστε μας στο +15017229938
Αναμονή της γρήγορης απάντησής σας.

MR LUIS CARLOS είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΔΑΝΕΙΟ ΕΑΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ ΤΩΡΑ.

Προσφέρουμε δάνεια και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες κάθε είδους. Το δάνειό μας ποικίλλει από επιχειρηματικά έως προσωπικά δάνεια ή μακροπρόθεσμες ή βραχυπρόθεσμες συνθήκες με ευνοϊκά επιτόκια (2%). Η δική μας διαδικασία δανεισμού είναι πολύ γρήγορη και αξιόπιστη με εγγυήσεις. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις υπηρεσίες μας, επισκεφθείτε μας στο e-mail μας ( Luiscarlosfinance@outlook.com ) παρακαλούμε ενημερώστε μας για το ποσό του δανείου που χρειάζεστε και θέλετε τη διάρκεια του δανείου. Εμείς Ελπίζω να ακούσω από εσένα. Μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου παρακάτω. Luiscarlosfinance@outlook.com

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πρέπει να προωθούνται στο: Luiscarlosfinance@outlook.com

Dr Austinelvis είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟ?

Σήμερα προσφέρουμε ένα σχέδιο κυμαινόμενου δανείου με επιτόκιο 2% με έγκυρη κάρτα ταυτότητας για επαλήθευση.
Μπορείτε να στείλετε το αίτημα δανείου σας για οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζεστε.
Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από $ 5.000,00 USD Min. $ 50.000.000,00 USD Μέγ.
Είμαστε μακροχρόνια πίστωση από πέντε (5) έως πενήντα (50) χρόνια κατ 'ανώτατο όριο.
Δώστε το ακόλουθο είδος δανείου: δάνειο έργου, δάνειο αναχρηματοδότησης, δάνεια επιχειρηματικών επενδύσεων, δάνεια αυτοκινήτου ή οχήματος, δάνειο σπουδαστών, ενοποίηση χρέους, στεγαστικά δάνεια, προσωπικά δάνεια, δάνεια ταξιδιού και διακοπών, χριστουγεννιάτικα δάνεια και δάνεια νέου έτους.
Η εταιρεία μας χρειάζεται επίσης ένα άτομο που μπορεί να είναι εκπρόσωπος της εταιρείας μας στη χώρα σας.
Επικοινωνήστε με το γραφείο BARBARA HODGE FINANCIAL LOAN FIRM μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460

Εάν ενδιαφέρεστε για την οικονομική προσφορά μας και επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα δάνειο από εμάς, επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τα παρακάτω στοιχεία και αυτό θα χρειαστεί να ξεκινήσετε τους όρους και τις προϋποθέσεις του ποσού του δανείου ανάλογα.
Ονομα: ____________________________
Φύλο: _______________________________
Οικογενειακή κατάσταση: _______________________
Διεύθυνση Επικοινωνίας: ______________________
Πόλη / ταχυδρομικός κώδικας: ________________________
Χώρα: ______________________________
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ________________________
Ποσό που απαιτείται ως δάνειο: ________________
Διάρκεια δανείου: ________________________
Μηνιαίο εισόδημα / Ετήσιο εισόδημα: _________
Επάγγελμα: ___________________________
Σκοπός δανείου: _____________________
Τηλέφωνο: ________________________________
Φαξ: __________________________________
Σε αναγνώριση αυτών των στοιχείων θα σταλεί ένας καλά υπολογισμένος Όροι και Προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας!
Τις καλύτερες ευχές,
ΕΤΑΙΡΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΙΚΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ STEPHEN WILLIAMS
Email: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460Απάντηση

WORLD BIRD LOAN COMPANY είπε...

Χαίρετε
  επιδιώκετε να αναθερμάνετε τις δανειοδοτικές δραστηριότητες ή στο έργο, είτε να αγοράσετε ένα διαμέρισμα, αλλά δυστυχώς η τράπεζα σας ρωτάει ότι είστε ανίκανοι συνθήκες. Χωρίς άλλες ανησυχίες, δίνουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2000 ευρώ 1000.00000 ευρώ σε κάθε άτομο που μπορεί να σεβαστεί τους όρους για τη λήψη δανείου με επιτόκιο 2%, χρόνο και χρόνο από 6 μήνες σε 60 χρόνια ανάλογα με το ποσό που ζητήθηκε. Το κάνω στους ακόλουθους τομείς:
- Έτοιμο οικονομικό
- δάνειο για ακίνητα
- Επενδυτικό δάνειο
- Δάνειο αυτοκινήτου
- Η εξυγίανση του χρέους
- Credit Εξαγορά
- Προσωπικό δάνειο
- Είστε κολλημένοι Εάν είστε πραγματικά ανάγκη, παρακαλώ γράψτε μας για περισσότερες πληροφορίες.

επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω του worldbirdloans2000@gmail.com
WHATSAPP: +16232266723

Robert Liam είπε...

Καλημέρα σε όλους,
Είμαστε Χριστιανική οργάνωση που έχει διαμορφωθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους στις ανάγκες του
βοηθάει, όπως η οικονομική βοήθεια. Έτσι εάν περνάτε οικονομικά
δυσκολία ή είστε σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος, και χρειάζεστε χρήματα για να
ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση ή χρειάζεστε δάνειο για να εξοφλήσετε το χρέος σας ή να πληρώσετε
απενεργοποιήστε τους λογαριασμούς σας, ξεκινήστε μια ωραία επιχείρηση ή το βρίσκετε δύσκολο
λάβετε κεφάλαιο από τοπικές τράπεζες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
Robertliam60@gmail.com. για τη Βίβλο λέει "" Λουκάς 11:10 Ο καθένας που
ζητά λαμβάνει. Αυτός που αναζητά βρίσκει. και σε εκείνον που χτυπά, την πόρτα
θα ανοίξει ".Έτσι μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να σας περάσει από επειδή
Ο Ιησούς είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα περισσότερο
για σοβαρές και ο Θεός που φοβούνται τους ανθρώπους.
μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Robertliam60@gmail.com.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:
Ενοποίηση χρέους
Δεύτερη υποθήκη
Επιχειρηματικά δάνεια
Προσωπικά δάνεια
Διεθνή Δάνεια
Δάνειο για οποιοδήποτε είδος
Οικογενειακό δάνειο
ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

Robert Liam είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟ?

Σήμερα προσφέρουμε ένα σχέδιο κυμαινόμενου δανείου με επιτόκιο 2% με έγκυρη κάρτα ταυτότητας για επαλήθευση.
Μπορείτε να στείλετε το αίτημα δανείου σας για οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζεστε.
Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από $ 5.000,00 USD Min. $ 50.000.000,00 USD Μέγ.
Είμαστε μακροχρόνια πίστωση από πέντε (5) έως πενήντα (50) χρόνια κατ 'ανώτατο όριο.
Δώστε το ακόλουθο είδος δανείου: δάνειο έργου, δάνειο αναχρηματοδότησης, δάνεια επιχειρηματικών επενδύσεων, δάνεια αυτοκινήτου ή οχήματος, δάνειο σπουδαστών, ενοποίηση χρέους, στεγαστικά δάνεια, προσωπικά δάνεια, δάνεια ταξιδιού και διακοπών, χριστουγεννιάτικα δάνεια και δάνεια νέου έτους.
Η εταιρεία μας χρειάζεται επίσης ένα άτομο που μπορεί να είναι εκπρόσωπος της εταιρείας μας στη χώρα σας.
Επικοινωνήστε με το γραφείο BARBARA HODGE FINANCIAL LOAN FIRM μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460

Εάν ενδιαφέρεστε για την οικονομική προσφορά μας και επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα δάνειο από εμάς, επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τα παρακάτω στοιχεία και αυτό θα χρειαστεί για να ξεκινήσετε αντίστοιχα τους όρους και τις προϋποθέσεις του ποσού του δανείου.
Ονομα: ____________________________
Φύλο: _______________________________
Οικογενειακή κατάσταση: _______________________
Διεύθυνση Επικοινωνίας: ______________________
Πόλη / ταχυδρομικός κώδικας: ________________________
Χώρα: ______________________________
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ________________________
Ποσό που απαιτείται ως δάνειο: ________________
Διάρκεια δανείου: ________________________
Μηνιαίο εισόδημα / Ετήσιο εισόδημα: _________
Επάγγελμα: ___________________________
Σκοπός δανείου: _____________________
Τηλέφωνο: ________________________________
Φαξ: __________________________________
Σε αναγνώριση αυτών των στοιχείων θα σταλεί ένας καλά υπολογισμένος Όροι και Προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας!
Τις καλύτερες ευχές,
BARBARA HODGE ΔΑΝΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Email: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460Απάντηση

Lanlazar Marcus είπε...

ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ

Χρειάζεστε ένα επείγον δάνειο για επιχειρήσεις ή να πληρώσετε λογαριασμούς με επιτόκιο 3%; Προσφέρουμε Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και άλλα σε μελλοντικά άτομα, εταιρείες, συνεργαζόμενους φορείς καθώς και οργανισμούς. Ανεξάρτητα από το βαθμό βαθμολόγησης των πιστωτικών σας μονάδων που κυμαίνεται από 1000 Ευρώ έως 200.000.000 Ευρώ, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας με τις παρακάτω πληροφορίες. Στείλτε μας email: zekoceanfinance@gmail.com

Ονομα:__________
Επίθετο:_________
Ηλικία:__________
Γένος:__________
Διεύθυνση:____________
Χώρα:_________
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:__________
ΚΑΤΟΧΗ:__________
ΜΗΝΙΑΙΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ:__________
Αριθμός κινητού:__________
ΔΑΝΕΙΟ ΠΟΣΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ: __________
Απαιτούμενο ποσό δανείου: __________
Διάρκεια δανείου: __________
Σκοπός του δανείου: __________

Στείλτε μας email: zekoceanfinance@gmail.com

Barbara hodgeloanfirm είπε...

ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΔΑΝΕΙΟ?

Σήμερα προσφέρουμε ένα σχέδιο κυμαινόμενου δανείου με επιτόκιο 2% με έγκυρη κάρτα ταυτότητας για επαλήθευση.
Μπορείτε να στείλετε το αίτημα δανείου σας για οποιοδήποτε ποσό του δανείου που χρειάζεστε.
Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από $ 5.000,00 USD Min. $ 50.000.000,00 USD Μέγ.
Είμαστε μακροχρόνια πίστωση από πέντε (5) έως πενήντα (50) χρόνια κατ 'ανώτατο όριο.
Δώστε το ακόλουθο είδος δανείου: δάνειο έργου, δάνειο αναχρηματοδότησης, δάνεια επιχειρηματικών επενδύσεων, δάνεια αυτοκινήτου ή οχήματος, δάνειο σπουδαστών, ενοποίηση χρέους, στεγαστικά δάνεια, προσωπικά δάνεια, δάνεια ταξιδιού και διακοπών, χριστουγεννιάτικα δάνεια και δάνεια νέου έτους.
Η εταιρεία μας χρειάζεται επίσης ένα άτομο που μπορεί να είναι εκπρόσωπος της εταιρείας μας στη χώρα σας.
Επικοινωνήστε με το γραφείο BARBARA HODGE FINANCIAL LOAN FIRM μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460

Αν ενδιαφέρεστε για την οικονομική προσφορά μας και επιθυμείτε να αποκτήσετε ένα δάνειο από εμάς, επικοινωνήστε μαζί μας και δώστε μας τα παρακάτω στοιχεία και αυτό θα χρειαστεί για να ξεκινήσετε αντίστοιχα τους όρους και τις προϋποθέσεις του ποσού του δανείου.
Ονομα: ____________________________
Φύλο: _______________________________
Οικογενειακή κατάσταση: _______________________
Διεύθυνση Επικοινωνίας: ______________________
Πόλη / ταχυδρομικός κώδικας: ________________________
Χώρα: ______________________________
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ________________________
Ποσό που απαιτείται ως δάνειο: ________________
Διάρκεια δανείου: ________________________
Μηνιαίο εισόδημα / Ετήσιο εισόδημα: _________
Επάγγελμα: ___________________________
Σκοπός δανείου: _____________________
Τηλέφωνο: ________________________________
Φαξ: __________________________________
Σε αναγνώριση αυτών των στοιχείων θα σταλεί ένας καλά υπολογισμένος Όροι και Προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένης της συμφωνίας.
Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη σας!
Τις καλύτερες ευχές,
BARBARA HODGE ΔΑΝΕΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
Email: barbarahodgeloanfirm@gmail.com. fredhenryloanfirm@gmail.com ή καλέστε μας στο +12149978460Απάντηση

Dr Purva Pius είπε...

Hello Everybody,
My name is Mrs Sharon Sim. I live in Singapore and i am a happy woman today? and i told my self that any lender that rescue my family from our poor situation, i will refer any person that is looking for loan to him, he gave me happiness to me and my family, i was in need of a loan of S$250,000.00 to start my life all over as i am a single mother with 3 kids I met this honest and GOD fearing man loan lender that help me with a loan of S$250,000.00 SG. Dollar, he is a GOD fearing man, if you are in need of loan and you will pay back the loan please contact him tell him that is Mrs Sharon, that refer you to him. contact Dr Purva Pius,via email:(urgentloan22@gmail.com) Thank you.

Robert Liam είπε...

Καλημέρα σε όλους,

Είμαστε Χριστιανική οργάνωση που έχει διαμορφωθεί για να βοηθήσει τους ανθρώπους στις ανάγκες του

βοηθάει, όπως η οικονομική βοήθεια. Έτσι εάν περνάτε οικονομικά

δυσκολία ή είστε σε οποιοδήποτε οικονομικό χάος, και χρειάζεστε χρήματα για να

ξεκινήστε τη δική σας επιχείρηση ή χρειάζεστε δάνειο για να εξοφλήσετε το χρέος σας ή να πληρώσετε

απενεργοποιήστε τους λογαριασμούς σας, ξεκινήστε μια ωραία επιχείρηση ή το βρίσκετε δύσκολο

λάβετε κεφάλαιο από τοπικές τράπεζες, επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

Robertliam60@gmail.com. για τη Βίβλο λέει "" Λουκάς 11:10 Ο καθένας που

ζητά λαμβάνει. Αυτός που αναζητά βρίσκει. και σε εκείνον που χτυπά, την πόρτα

θα ανοίξει ".Έτσι μην αφήσετε αυτή την ευκαιρία να σας περάσει από επειδή

Ο Ιησούς είναι ο ίδιος χθες, σήμερα και για πάντα περισσότερο

για σοβαρές και ο Θεός που φοβούνται τους ανθρώπους.

μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Robertliam60@gmail.com.

Οι υπηρεσίες μας περιλαμβάνουν τα εξής:

Ενοποίηση χρέους

Δεύτερη υποθήκη

Επιχειρηματικά δάνεια

Προσωπικά δάνεια

Διεθνή Δάνεια

Δάνειο για οποιοδήποτε είδος

Οικογενειακό δάνειο

ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ

Hobelman Finance είπε...

χρειάζεσαι δάνειο; ΑΝ ΝΑΙ! Επικοινωνήστε με την Hobelman Finance and Mortgages Limited® Για μικρά και μεγάλα δάνεια. Προσφέρουμε δάνεια με προσιτό επιτόκιο 2%. Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα μέσω e-mail στο hobelmanfinance@gmail.com και η δουλειά σας μαζί μας θα είναι μια καλή εμπειρία. +17816567138 η πίστωση είναι ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα από την εθνικότητα.

Mr Charri Nobert είπε...

Χαίρετε,

Είμαι ο Δρ Charri Noberta, δανειστής ιδιωτικού δανείου που δανείζεται σε όσους έχουν ανάγκη δανείου και όσοι θέλουν να ξεκινήσουν μια νέα επιχείρηση. Προσωπικά δάνεια, επιχειρηματικά δάνεια, δάνεια σπουδαστών, δάνεια εταιρειών και όλα τα είδη δανείων, με επιτόκιο 2%, επικοινωνήστε σήμερα στο: ( charriloanfirm@gmail.com ),
ΝΟΜΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ

johnson loanfirm είπε...

I am Johnson Williams a Legitimate And a Reputable money Lender. We are dynamic company with financial assistance.We loan funds out to individuals in need of financial assistance at 3% interest rate, that have a bad credit or in need of money to pay bills,to invest on business.
Email: willianloanfirm6@gmail.com

FILL OUT THE BORROWERS DATA BELOW.

Your name :__________
Sex: ______________
Your country :_______________
Your address :_________________
Your profession :_________________
Your marital status :_________________
Current status of the workplace :____________
Mobile number :________________
Monthly Income :______________
Amount Needed :______________
Loan Duration :_____________________
Zip :____________________
Purpose of loan :____________________
the site you got my advert :____________________
E-mail :_____________________

Johnson Williams Finance service include; Refinance,Home Improvement,Investment Loan,Auto loans,Debt Consolidation,Line of Credit,Second Mortgage,Business Loans, Personal Loans,Car Loan.

Email: willianloanfirm6@gmail.com
Thanks.
Mr. Johnson Williams
(C.E.O)

Ανώνυμος είπε...

Γεια σας Καθένας, είμαι η κα Mercy έξυπνη, θέλω να χρησιμοποιήσω αυτό το μέσο για να μοιραστώ μια μαρτυρία για το πώς πήρα ένα δανειστή δανείου Legit σε απευθείας σύνδεση όπου πήρα το δάνειό μου και έχω επίσης παρουσιάσει τους φίλους και την οικογένεια σε αυτήν που έχουν πάρει το δάνειό τους επίσης και μπορούν να το καταθέσουν. Μετά από τόσα πολλά χρόνια προσπαθώντας να πάρει ένα δάνειο σε απευθείας σύνδεση και scammed το ποσό των $ 2000 έγινα τόσο απελπιστική για να πάρει ένα δάνειο από έναν νόμιμο δανειστή δανειστή online που δεν θα προσθέσει στους πόνους μου, τότε αποφάσισα να επικοινωνήσετε με έναν φίλο μου που Πρόσφατα πήρα ένα δάνειο στο διαδίκτυο, συζητήσαμε για το θέμα και για το συμπέρασμά μας, μου είπε για την εταιρεία επιτυχίας όπου πήρε και το δάνειό της. Έτσι ζήτησα ένα δάνειο ύψους (85.000,00USD) με χαμηλό επιτόκιο 2%, το δάνειο εγκρίθηκε εύκολα χωρίς άγχος και όλες τις προετοιμασίες που έγιναν σχετικά με τη μεταφορά δανείου και σε λιγότερο από δύο (2) ημέρες το δάνειο κατατέθηκε στην τράπεζά μου, γι 'αυτό θέλω να συμβουλεύω κάποιον που έχει ανάγκη δανείου εγγύησης για να επικοινωνήσει μαζί της μέσω e-mail: success_11 @ yahoo.com, είναι μια ωραία και Θεός φοβισμένη γυναίκα και επίσης είναι ευγενική ευχαριστώ ευχαριστώ. (success_11@yahoo.com) whatsApp: +2348078800681

IMMACULATE ATM CARD είπε...

ΠΡΟΣΟΧΗ, ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΑΚΟΜΑ ΤΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ "" ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΡΤΑ ATM ""

Ξέρετε ότι μπορείτε να hack σε οποιαδήποτε αυτόματη ταμειακή μηχανή (ATM) με αυτή την κάρτα ΑΤΜ και να αποσύρει τα χρήματα;

Δείτε πώς λειτουργεί, Είναι μια κορδονωτή κάρτα που ονομάζεται κενή κάρτα ATM, αυτή η κάρτα χρησιμοποιείται για την ανάληψη μετρητών σε οποιαδήποτε μηχανή ATM, η κάρτα έχει προγραμματιστεί με λογισμικό για να εισβάλει σε οποιαδήποτε μηχανή αυτόματης ταμειακής τακτοποίησης (ATM), έτσι με αυτό μπορείτε να κάνετε ανάληψη μετρητών από 5.500 ευρώ έως 20.000 ευρώ ημερησίως για μια περίοδο δύο ετών, αυτή η κάρτα έρχεται σε Visa / MasterCard. Ως εκ τούτου, λειτουργεί σε οποιαδήποτε μηχανή ATM που δέχεται Visa / MasterCard Worldwide. Παραγγείλετε μια κενή κάρτα ATM τώρα και κερδίστε εκατομμύρια μέσα σε μια εβδομάδα.

επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:

Email: (immaculateblankatmcard@gmail.com)
Email: (immaculateblankatmcard@gmx.us)

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ (FAQs)
Κατά την πορεία παροχής των υπηρεσιών αυτών, έχουμε συναντήσει πολλούς πελάτες με διαφορετικές ερωτήσεις, έτσι ώστε να αποσκοπούν στην απάντηση σε λίγες ερωτήσεις που μπορεί να έχετε:
1. Πουλάτε χρήματα;
Όχι, δεν πουλάμε χρήματα. Αν διαβάσετε σωστά την ανάρτησή σας, θα καταλάβετε πώς λειτουργεί αυτό το όλο θέμα.
2. Είναι διαθέσιμη αυτή η υπηρεσία για τη χώρα μου;
Ναι, οι υπηρεσίες μας είναι διαθέσιμες παγκοσμίως
3. Πώς μπορώ να πάρω την κάρτα μου;
 Η κάρτα θα σας μεταφέρει μέσω DHL, η κανονική αποστολή συνήθως διαρκεί 3 μέρες. Το μόνο που χρειάζεται είναι το πλήρες όνομα και η διεύθυνση και ο αριθμός επικοινωνίας σας.

Για περισσότερες ερωτήσεις,
Επικοινωνήστε μαζί μας μέσω:
Email: (immaculateblankatmcard@gmail.com)
Email: (immaculateblankatmcard@gmx.us)
WhatsApp: +1 (409) 220-1434

ΕΝΑΝΤΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΕΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΤΙ ΑΦΑΙΡΕΣΕΤΕ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...