Long you live and high you fly

And smiles you"ll give and tears you"ll cry

And all you touch and all you see

Is all your life will ever be




Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Για ένα τσιγάρο

Το παρακάτω κείμενο το έγραψα με κάποια συναισθηματική φόρτιση διότι είναι από τα θέματα που με εκνευρίζουν απίστευτα. Σιχαίνομαι την αλαζονεία γενικά, αλλά την αλαζονεία των πολιτικών την θεωρώ μέχρι και ποινικό αδίκημα. Είναι ένας από τους λόγους που η κατρακύλα δεν έχει πάτο.

Διάβασα χτες βράδυ την παρακάτω είδηση. Σύμφωνα με το κείμενο ο βουλευτής της Ν.Δ. Α. Ψυχάρης έκανε παρατήρηση στην κ. Όλγα Γεροβασίλη του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαγορεύεται το κάπνισμα και εκείνη  απάντησε «θα εφαρμόζω όποιο νόμο θέλω, όπως θέλω και όποτε γουστάρω». Στο πλευρό της τάχτηκαν οι βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων Χρυσούλα Γιαταγάνα  και Μαρίνα Χρυσοβελόνη που επίσης είχαν ανάψει τσιγάρο. Η είδηση κυκλοφόρησε ευρέως σε πολλά μέσα. Μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει διαψευσθεί.




Θέλοντας να μάθω αν ισχύει ρώτησα την κυρία Γεροβασίλη μέσω της σελίδας της στο Facebook. Η ίδια φυσικά δεν απάντησε, μπορεί και να μην είδε καν το ερώτημα μου, φρόντισαν όμως διάφοροι να γράψουν τα δικά τους. Ότι είναι περιστατικό χωρίς σημασία, ότι είναι απλά θέμα καθωσπρεπισμού, ότι πρόκειται για ένα ανυπόγραφο δημοσίευμα κλπ. Απήυθηνα το ίδιο ερώτημα στον κ. Ανδρέα Ψυχάρη, πάλι μέσα από τη σελίδα του στο Facebook, ρωτώντας αν όντως τέτοιο περιστατικό συνέβη ή όχι.
Έλαβα την παρακάτω απάντηση

\
Επισκέφθηκα την ιστοσελίδα του κ. Ψυχάρη διότι ήθελα να βεβαιωθώ πως το προφίλ στο Facebook είναι αληθινό και το διαχειρίζεται ο ίδιος. Στην προσωπική του ιστοσελίδα υπάρχει ακριβώς το ίδιο προφίλ οπότε θεωρώ πως δεν υπάρχει θέμα άλλου προσώπου. Αυτά για τους άπιστους.

Και μπορεί να είναι ένα μικρό περιστατικό. Και ναι, δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με τίποτα από όσα κατά καιρούς έχουν πει και έχουν κάνει τα πιθήκια της Χρυσής Αυγής. Όμως δεν κάνουμε διαγωνισμό πιθηκίασης εδώ.

Η δήλωση και η πράξη της βουλευτού -ιδιαίτερα μιας πολιτικού που υποτίθεται πως εκπροσωπεί ΄το διαφορετικό έχει μεγάλη βαρύτητα. Διότι είναι ενδεικτική της νοοτροπίας του Έλληνα, μια νοοτροπία που μας έφερε στα σημερινά μας χάλια.
Και όχι δεν έχω καθόλου χιούμορ σε τέτοια περιστατικά ούτε έχω βαρόμετρο καφρίλας για να τη δικαιολογήσω λέγοντας πως οι άλλοι κάνουν χειρότερα.
Ποιοι είναι οι΄"άλλοι"; Μήπως είναι όλοι αυτοί που εμείς οι "αθώοι" πολίτες στείλαμε στη βουλή?  Εμείς τους ψηφίσαμε, τους δώσαμε την εξουσία να αποφασίζουν το μέλλον μας και συνεχίζουμε να νομιμοποιούμε τις πράξεις τους. Και κυρίως συνεχίζουμε να μην τους ελέγχουμε αλλά ακόμα και τώρα να κρίνουμε κομματικά και να εθελοτυφλούμε. 
Και μετά απορείς γιατί οι φασίστες της Χρυσής Αυγής μπήκαν στη βουλή και γιατί συνεχίζουν να υπάρχουν.
Δεν συγκρίνω ούτε γενικεύω. Έχω μια εκλεγμένη εκπρόσωπο που δηλώνει πως θα εφαρμόζει το νόμο όπως γουστάρει. Που νομίζει δηλαδή πως είναι υπεράνω, όπως νομίζουν  όλοι σχεδόν οι συνάδελφοι της-όλων των χρωμάτων. Όλοι αυτοί λοιπόν που με τη δική μας κάλυψη διορίζουν το σόι τους, εφαρμόζουν τον νόμο "όπως γουστάρουν", βρίζουν από το βήμα της βουλής και μας πετάνε ψίχουλα ελεημοσύνης.
Αυτή η νοοτροπία του Έλληνα που κάνει ότι γουστάρει έκανε τους τραμπούκους και τους δολοφόνους βουλευτές (Χρυσή Αυγή για όσους δεν κατάλαβαν), επιτρέπει στον κάθε Πολύδωρα να διορίζει την κόρη του, στον κάθε Μειμαράκη να βρίζει και στον κάθε Βενιζέλο να χάνει τις λίστες και να βλέπει εβραϊκά ονόματα..

Πότε θα ξυπνήσεις Έλληνα ψηφοφόρε; Το έχεις καταλάβει πως δεν υπάρχουν πλέον περιθώρια;

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μετά απο πολλές επίμονες ερωτήσεις η κ. Γεροβασιλη τοποθετήθηκε μέω μιας δημόσιας ενυπόγραφης κοινής δήλωσης 4 βουλευτών μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση εδω.  
 
Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα πρώτον απο το "επίπεδο" του διαλόγου ολων των βουλευτών, και δεύτερον απο το πόσο εύκολα το μνημόνιο δινει άλλοθι για καθε συμπεριφορά. Η παρανομία παραμένει και μάλιστα απο εκείνους που ψήφισαν τους νόμους. Τώρα βέβαια θα μου πειτε, εδω ψηφίζουν νόμους που νομιμοποιούν την φοροδιαφυγή  των εκλεκτών τους, διορίζουν το σόι τους, το τσιγάρο είναι το πρόβλημα; Ναι, είναι και αυτό πρόβλημα. Διότι ειναι ενδεικτικό της αλαζονείας της εξουσίας. Το γεγονός πως  κάποιοι ψήφισαν τα μέτρα λιτότητας δεν δίνει άλλοθι ούτε λευκό χαρτί στους υπόλοιπους και δεν δικαιολογεί καμία συμπεριφορά. Έχουμε πλέον χωριστεί σε καλούς και κακούς, και αυτό μόνο άσχημα θα φέρει για τον τόπο. 

Ο νόμος δεν εφαρμόζεται απο τους ίδιους τους βουλευτές που τον ψήφισαν επειδη " είθισται" και πως φτάσαμε να συζητάμε τα αυτονόητα αλλα το επιχείρημα να ειναι επιπέδου " εσυ μη μιλας ψήφισες μνημόνιο". Λυπάμαι διοτι αγαπώ την αριστερά για όλα όσα εκφράζει. Και αυτά που εκφράζει είναι πάνω απο όλα αξιοπρέπεια, σεβασμός και συνέπεια. Τιποτα απο αυτά δεν είδα σε οτι διαδραματίστηκε, και σε οτι απαντήθηκε. Κι ας αφήσουμε τις άσχετες συζητήσεις περί σύγκλισης των άκρων και αποπροσανατολισμό..δεν ξεφεύγουμε απο το θέμα με το να ρίχνουμε το βάρος αλλού. Στις δύσκολες εποχές που ζούμε το λιγότερο που απαιτείται απο τους πολιτικούς είναι συνέπεια, ειλικρίνεια και θάρρος. Θάρρος να ζητάς συγγνώμη όταν σφάλεις και οχι να αλλάζεις θεμα.

5 σχόλια:

RedNati είπε...

Φραγκίσκα έχεις απόλυτο δίκιο και συμφωνώ απόλυτα με τα καταπληκτικά κείμενά σου. Μακάρι να διέθεταν όλοι στην Ελλάδα την καθαρή σκέψη και λογική σου...

philos είπε...

Αυτό το είμαι παράνομος αλλά και οι άλλοι ήταν πριν από μένα πολύ κακή κληρονομιά στην Ελλάδα!

giorgos.ntais είπε...

Τελειωμένη υπόθεση είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν το αναφέρω λόγω του συγκεκριμένου γεγονότος. Έχω κουραστεί να βλέπω τους εκπροσώπους του σε όλα τα τηλεοπτικά πάνελ με συνδαιτυμόνες τους επίσης τελειωμένους εκπροσώπους της ελληνικής πολιτικής τάξης. Ίσως, αν έβγαινε πρώτο κόμμα στις προηγούμενες εκλογές, να έκανε κάποια διαφορά. Τώρα απλώς αφομοιώνεται. Η αίσθηση που έχω είναι ότι περιμένει να διαγράψει σαν νέο κόμμα την μελλοντική πορεία της Ελλάδας. Αλλά από τη στιγμή που κάθεται στο ίδιο τραπέζι με τους χαμένους, επιβεβαιώνει το απλό. Είναι μέρος του συστήματος και γι αυτό αλίμονο στην Ελλαδίτσα. Το ειρωνικό της υπόθεσης είναι ότι τον τσαμπουκά τον προξένησε ο ευεργέτης Ψυχάρης..

Fran είπε...

Δυστυχώς ετσι ειναι...Φτάσαμε να ζητάμε τα αυτονόητα απο όσους φοράνε το ενδυμα του προοδευτικού και να απαντάμε με επιχειρήματα καφενείου: εσυ μη μιλάς ψηφίσες μνημόνιο...κα να σου λένε οτι ναι παρακάμπτουμε το νομό επειδη ετσι " είθισται"... Αυτοί οι άνθρωποι που αυριο διεκδικούν εξουσία..Και οταν ζητάς τα αυτονοήτα να μιλάνε για αποπροσανατολισμό..
Εγω ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο- τον Ιούνιο ήμουν βόρεια Κορέα - και απαιτώ αυτη την αλλαγή νοοτροπίας που υπόσχονταν,,,ομως δεν ξερω αν τελικά υπαρχει...

mayo_maria είπε...

Δυστυχώς όλοι (ή οι περισσότεροι, γιατί δεν μου αρέσει να γενικεύω) αυτοί που είναι εκεί μέσα στη βουλή, είναι επαγγελματίες και τίποτα άλλο. Τους έχει δελεάσει ένα παχηλό εισόδημα σε δύσκολους καιρούς και οι ιδεολογίες έχουν πάει στην άκρη. Μια μικρογραφία δική μας είναι είναι εκεί μέσα, αφού εμείς τους ψηφίσαμε, με τους κάφρους, τους μορφωμένους της βουλής, τους ευγενικούς, τους διαβασμένους, τους φοβισμένους, με ξανθιές και με αυτούς που παρκάρουν πάνω στις ράμπες αναπήρων... και πολλούς άλλους... Έχουν ξεχάσει ότι τους έχουμε ψηφίσει, έχουν ξεχάσει την ιδιότητα του βουλευτή, και συνεχίζουν την καθημερινή τους ζωή σαν άτομα, που νοιάζονται μόνο για τον εαυτό τους, όπως κάνει και ο μέσος Έλληνα άλλωστε. Είμαστε μπερδεμένοι, και βάζω και τον εαυτό μου μέσα, και δεν ξέρω πώς θα ξεμπερδευτούμε.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...